Pingviner o Svindlande höjder…

Idag har vi ätit frukost hos pingvinerna. Det var dimma i morse, men vi kom iväg tidigt och var framme strax efter kl 9. Det var fortfarande mulet, men det vi tacksamma för. Vi dukade upp och det smakade verkligen bra. Leo och maken var de första att bada, sedan följde sonen och sonhustrun. Men vi två svärmödrar kända oss inte på något sätt tvingade att doppa mer än fötterna. Man påstod att det var 18 grader, men 14 tror jag stämde bättre…

Efter frukost och uppfriskande bad, för somliga, så fortsatte vi mot piken. Dvs. Cape Point och Goda Hoppsudden. Då bröt solen fram och vi hade några timmar med fantastisk utsikt och klättrade i en massa trappor. Man har byggt ytterligare trappor sedan vi var där sist. En hisnande utsikt från alla utkikspunkter, kommer tyvärr inte fram på bild hur högt det är… Vi forstsatte ner till Goda Hoppsudden, och då kom dimman tillbaka från havet, visserligen kunde vi se allt, men det blev rått i luften.

Vi forsatte mot Black Marlin, en restaurang, där vi beställt bord, och när vi kom dit bröt solen fram, det blev nästan för varmt – igen. Gårdagen bjöd på 38 grader, och här vid restaurangen var det nog 36. Maten var jättegod, som alltid, sedan blev det hemresa via Chapmans Peak. Nya aha-upplevelser + att dimman rullade in i Hout Bay, medan vi fotograderade. Ganska effektfullt och fort gick det, men den försvann igen, lika fort.

Så i kväll har vi suttit och verkligen njutit på vår balkong, det var bara 24 grader…. Puh…

img_7594.jpg

Huggsexa….

img_7603.jpg

Hålla handen…

img_7609.jpg

Maken lekte tittut med en som ville göra likadant…

img_7653.jpg

Svindlande högt, tro mej…

img_7660.jpg

Fascinerande, o lite läskigt….

img_7699.jpg

Hout Bay…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *