Fågelplask …

Jag sov dåligt i natt, vaknade och kunde inte somna om. Jo, det måste jag ha gjort för jag vaknade av att maken klev upp tidigt, han skulle åka och lämna bilen på verkstad för service. Sedan kunde jag inte somna om igen, jo, det gjorde jag visst för jag vaknade strax innan han var tillbaka igen. Då hade han dessutom åkt buss, hunnit fika medan han väntade på bussen och kört över med båten. Jag var glad att det var dåligt väder, så jag kunde såsa på i min morgonrock. Lade pussel i datorn och blaskade te i några timmar.

Sedan kom solen igen och då måste man ju som god svensk göra något utomhus. så jag tog med mina färger, som jag nu vet var jag har, och satte mej på altanen och gjorde färdigt ett textiltryck. Eftersom vi fått en rejäl regnskur i tre minuter, och det sett ut som om det skulle kunna komma mer, så vågade jag inte sätta igång med batikfärgning igen. Det blev nu inget mer regn, men desto skönare på altanen. Men visst är det höst, det är solen som värmer och den står så pass lågt nu att den sticker i ögonen. Det är tyst i naturen och träden börjar bli gula, men det beror nog mest på torka, för även tallarna börjar blir gula.

Fast vid flera tillfällen idag så har det varit ”mes”-invation, de badar i våra dammar. Upp till tjugo fåglar har det varit i flockarna, de blaskar och plaskar och faktiskt slåss om vem som skall stå var. En del blev så våta och tufsiga att de hade svårt att flyga när de var färdiga. Jag, och inte minst maken, är roade av att titta på fåglar, så vi kände oss riktigt upprymda … Jag såg också en oidentifierad individ idag, detta skedde medan maken var och lämnade bilen. Trots idogt bläddrande i fågelböcker, så vet jag inte vad det var, men eftersom det var strax efter uppvaknandet så kunde det nog ha varit vilken sparv som helst …

img_1626.jpg

Finn sex fåglar, kanske finns där fler …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *