Genombrott …

Idag knäckte jag äntligen nöten. Jag kom underfund om hur jag kunde lägga in musik från mina CD skivor. Har varit ute på nätet och letat hur länge som helst och där står hur man gör – men det alternativet fanns inte i min nya dator. Var beredd att ge upp lägga upp projektet i den gamla datorn – där det fungerar, men det kändes lite konstigt.

Allt är inte till det bättre i det nya. Har jobbat med Power Point sedan programmet lanserades, men man måste ändra på allt, liksom i Photoshop – som jag köpte första gången 2003. Nu sitter jag på nybörjarbänken i båda programmen. Jag är inte helt lost, men det tar mycket tid att hitta funktionerna som nu ligger på andra ställen, under andra menyer och ja …. Blir så trött, men, antagligen är det mycket bättre … Men jag tyckte det fungerade bra innan också – framför allt var jag snabb med att fixa en presentation – nu tar det tid. Men det går bättre för varje dag, vartefter jag kommer ihåg var jag funktionerna under de olika menyerna – men jag saknar att kunna ”fixa själv”, nu bygger så mycket på att välja deras färdiga lösningar och det gillar jag inte.

Eftersom jag lever i gamla tider så vill jag dela med mig några av bilderna. Dessa är från stranden i Ghana dit vi gärna åkte på söndagen. Då kom byns innevånare och ville sälja till oss. Vi köpte alltid lobster som kokades i havsvatten och fisk som tillagades på primitiva grillar. Det var några män från byn som var engagerade och de skulle också se till att den inhägnad vi hyrde var i skick.

Det var härliga dagar även om trafiken var hemsk och gjorde att en 20 minuters färd kunde ta drygt en timme …

De lokala fiskebåtarna …
De lokala försäljarna som alltid väntade på oss …
Den här kvinnan hade första tjing att sälja till oss – deras rangordning var sträng – ingen annan göre sig besvär om hon var närvarande. Hon ser väldigt barskt ut här men hade väldigt lätt för att skratta. Hon var en hårdför affärskvinna – det var hon som bestämde priset …

Här tillreds allt under stort allvar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *