Kluvet…

Det blev jättesent för mej i går kväll, jag det blev till o med morgon och det började ljusna innan jag lade huvudet på kudden. Dels hade vi trevligt med våra gäster, men sedan började jag ju med denna sida, och det tar tid. Jag skall skriva, välja bilder och förminska dem. När så allt är klart så skall telefonlinan kopplas in och när jag ringer upp, så börjar problemen… Igår fick jag så långsam uppkoppling att det inte gick att göra någonting. Jag började om och kopplade upp mej igen, ibland hjälper det, men inte igår. När kl var halv tre gav jag upp.

Imorse var det lite segt, men jag hade en jättedisk att ta hand om. Syster Kicki hade åkt till Hudiksvall för att rycka strömming. När disken var färdig och det var snyggt i köket igen, så kom solen och eftermiddagen har varit härligt varm. Vi kunde äta middag ute. All strömming skulle tas om hand, och det kunde göras utomhus, stor skillnad. Jag hade annat att göra och slapp. Sedan gjorde Kicki sotare och hon stekte filéer som hon lagt in i ättika. Det blev jättegott. Vi fick erbjudandet om att få lite strömming, men jag tackade nej. Det är roligt att fiska, men ett enormt arbete att ta reda på den, kletigt dessutom.

Igår inköptes en vedklyv, och idag har den använts flitigt, till o med ett fruntimmer, som man säger här uppe, kan hantera den. Sven, svåger in spe?, har tillbringat dagen på vedbacken med motorsåg och vedklyv. När strömmingen var färdig anslöt även Kicki, hon övertog sysslan vid klyven och såg ut att tycka att det var roligt. Vi kanske får införa kölappar…

img_9323.jpg

Dellen var upprörd i dag, stora vågor med vitgäss, syns de…?

img_9324.jpg

Strömmingsklet…

img_9329.jpg

Fruntimmersgöra…?

img_9333.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *