42 grader … + …

img_3740.jpg

Det var klockan på ringning – igen… Det var trots allt lördagmorgon – då brukar vi ta det lugnt och koppla upp Sveriges Radio o lyssna på Ring så spelar vi. Har ni hört det förut?  … Men så blev det inte i morse för min del. Jag staplade upp – sitter ju alldeles för länge framför denna lilla maskin varje kväll. Jag skulle på Sweas Årsmöte, i Tulbagh – Lindes Vinyard – som ägs av Sweas ordförande och hennes man. Halva året befinner de sej här och odlar vindruvor, andra halvan så befinner de sej i Californien och gör detsamma.

Klockan åtta skulle jag  bli hämtad, vilket jag blev. Ingen av oss var riktigt vaken, mest synd var det om chauffören – men hon klarade av körningen med den äran. Resan tog nästan två timmar. När vi kom fram var det rejält varmt, det skulle gå upp till drygt 42 grader … Vi gjorde en bedrift som genomförde ett årsmöte för Swea Sydafrika. Jag blev invald i styrelsen och det skall bli roligt, de som ingår i styrelsen är så trevliga och vill verkligen åstadkomma något… På programmet står bland annat att vi i höst skall genomföra ett regionsmöte här nere för västra Europa – som vi tillhör. Det är ett otroligt arrangemang, Sweor från hela Europa är inbjudna. Finns inte så många Swea i Afrika, vilket jag märkt under mina år i diverse länder. Där var de inte representerade överhuvudtaget. Skall bli spännande.

Maken och jag intog vår middag på balkongen – var annars. Visserligen har vi ett nyinköpt matbord, men är det 29 grader så vill man gärna vara ute. Det har ju varit en ovanligt kall period denna gång. Inte många balkongkvällar. När jag skrivit klart detta så är det balkongen som gäller igen… vem ”näns” lägga sej när det fortfarande är 28 grader utomhus. De hade lovat kyligt väder, det blev fel och i morgon skall det visst  bli ännu varmare – men då skall vi ställa möbler på plats. Lika bra det – man kommer nog inte att orka vara utomhus…

img_3736.jpg

Vår värdinna ute på deras vackra veranda …

img_3738.jpg

Utsikten över Tulbagh …

img_3743.jpg

img_3746.jpg

De vackra bergen i bakgrunden och Agapanthus i förgrunden …

img_3749.jpg

En extra trevlig gäst vid lunchen, han talade oavbrutet och älskade att leka …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *