36 år sedan …

GRATTIS ...!
GRATTIS ...!

 

 

 

… jag blev mamma andra gången …  Grattis Niclas!!

Inatt har jag sovit på soffan i vardagsrummet, anledningen var att sonsonen sov över. ”Hans” rum är ju nu kusinernas rum, så han sover i en s.k. ”koja” i vardagsrummet. Det gjorde han förra sommaren också och trivs med det. Men jag kände att kanske Farmor skall finnas där om och när han vaknar.

Den minste var vaken igår kväll till sena natten pga av att mamma måste slutföra ett arbete på datorn, och det är bara mamma som duger. Han satt på en stol i köket och ögonen gick i kors, men sitta bredvid mamma skulle han. När jag vakande efter ett i natt var det mörkt i köket och trodde att de äntligen sov, men fick veta imorse att så var inte alls fallet. Han var tvungen att ha ”ögonkontakt” med mamma hela tiden, så hon drog in en madrass och låg på golvet och sov. Han sov halvvägs över kanten för att ”vara säker” på att hon fanns där. Det blev inte många timmars sömn för ”lilla mamma” den gågna natten. 

Det var mulet idag och småregn i luften, vi hann komma över till fastlandet precis innan det började regna. Vi hade rutinkontroll hos läkaren och sedan var det lite ärenden som skulle klaras av. Regnet kom och gick. Våra papperspåsar, som vi fått, gick sönder i botten innan vi fått dem från bilen till båten och upp till huset.

Sedan var det förberedelser för sonens födelsedag, barnen börjar komma i kapp i ålder – nåja, de börjar bli vuxna (i mina ögon) men jag”springer före”. Trots att det var sonens egen födelsedag så fixade han den mest fantastiskt goda tårta, det blev inte en smula kvar. Han grillade det kött, som jag marinerat, han är mästare på att grilla. Och vi hade en trevlig middag tillsammans. Barnen blev lite uppspelta, men det hör till.

Ytterligare en dag har gått av de veckor som de skall stanna här i Sverige …

 

Den ser lika god ut som den är ...
Den ser lika god ut som den är ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, må han leva ...!
Ja, må han leva ...!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här är min tredje tårtbit ...
Det här är min tredje tårtbit ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Tomt ..."
"Tomt ..."

2 reaktioner på ”36 år sedan …”

  1. Oh vad fina bilder och vilken härlig sommar om än ganska tidig. Kul att Skypa med dig tidigare och helt underbart när Kristin tog med mig på en liten tur… Vilka fina barnbarn du har och vad mysigt att ni kan vara tillsammans några veckor. Nu ska jag titta vad ni har för er varenda dag så se till att du tar massor med bilder 🙂 Hälsningar från oss alla

  2. Jo, det är mysigt – men intensivt 🙂 De är härliga och det är full fart, så tyvärr har jag inte orkat uppdatera när det väl blivit tyst i huset på kvällen. Skall skärpa mig så att du får något att titta på.
    Kram
    M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *