En dag i Somerset West…

Morgon på balkongen, har ni hört det förut…? Sedan bar det av mot Kirstenbosch – vi skulle köpa biljetter till Cliff Richards konsert. En konsert i botaniska trädgården med medhavd picknick, lät jättetrevligt. Men man ville ha 400 kr per person, och vi tyckte inte vi ville betala så mycket + taxikostnader för en gammal ansiktslyft nostalgi. Så vi åkte därifrån utan att köpa biljetter.

Vi hade bestämt att äta lunch med två svenskar som bor i Somerset West, och de tog oss med till en mysig restaurang på en vingård. Underbart gott vin och en fantastiskt god oxfilé. Sedan åkte vi till deras mysiga hus och satt på deras altan o tittade på den underbara utsikten mot False Bay och Table Mountain, som ur deras perspektiv ligger i horisonten.

Vi blev sittande ganska länge och kom tillbaka till Kapstaden precis som solen gick ner i ett otroligt färgspectra. Det underliga är att samma sak hände förra gången som vi åkte från dem, den otroligt osannolika solnedgången, rena hötorgskonsten. Den gången misslyckades jag med kameran, gick dåligt att köra och ta foto. Den här gången satt maken redo med kameran – då ringde telefonen… så jag fick fibbla med växelspak o kamera igen…

Och… jag glömde ta bilder av ”brödbilen” – igen, ni får tåla er till imorgon…

img_8082.jpg

Ett glatt gäng, efter en underbart god lunch …

img_8084.jpg

Fantastiskt ljus, det är False Bay som blänker till vänster och Table Mountain o Devils Peak till höger.

img_8088.jpg

Table Mountain o Devils Peak ur motorvägsperspektiv…

img_8089.jpg

Lite skakigt, men Signal Hill har en osannolik bakgrund, eller hur…?

img_8094.jpg

……..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *