08-08-08 …

img_1571.jpg

Den magiska siffran 8, i dag är det ju 08-08-08. I mitt liv har siffran 8 alltid varit viktig – är ju född den 8:e, även om inte i den åttonde månaden, men med siffran 8 i årtalet …
(Dessutom behöver man ju inte fundera på om det är årtal eller månad som står först, vi skriver ju lite olika i världen…)

Nu sitter jag i stan. Jag hade förberett mej på att bli sjöblöt, även om jag skulle frakta mej över vattnet i en båt och inte i vattnet. Men vädret överraskade oss, det var inte helt utan solglimtar och 19 grader varmt i morse. Så överfärden gick galant.

Det kom lite duggregn ett par timmar när vi kommit in med vårt pick o pack och satt och tittade på OS-invigningen. Man har nu ändrat väderleksrapporten och det häftiga regn som utlovades uteblev. Tack o lov. Vi har nu en bergstomt, som förändrats från torr och sönderbränd till sankmark …

Sedan blev det faktiskt solnedgång, men värmen uteblev. Bara 15 grader, men det hindrade oss inte från att sitta på balkongen i kväll och dricka ett glas vin. Under tiden hörde vi hur det var fest i husen runt omkring och ett otroligt fyrverkeri över staden. Det kunde vi tyvärr inte se, grannhuset var i vägen, men luften vibrerade av knallarna och himlen lystes upp av ljusskenet. Stockholms stad har ju firat 08:ans dag idag … 😉

Själva firade vi med kräftor och tända ljus, inomhus. Det var faktiskt mysigt som omväxling. Jag packade upp dvd-spelaren och vhs-spelaren, men orkade inte ens försöka mej på att koppla något. Istället blev vi sittande framför Jönssonligan, som gick i kväll. Vi såg inte början, vet inte så mycket vad det handlade om – men vilka härliga skådespelare … Det var efter den som vi hamnade på balkongen.

En underlig sak hände idag. När vi lastat in packningen så konstaterade jag att den gamla klockan efter Farmor o Farfar hade stannat. Så jag drog upp den som vanligt, men idag gav den ifrån sej ett pling. Sedan ett till och sedan flera stycken i rad … närmare bestämt 12 stycken. Den har inte plingat under alla år jag haft den i min ägo, och det är sedan mitten på åttiotalet. Ikväll har den gett i från sej pling varje hel- och halvtimme, men det är helt åt skogen. Jag försökte fixa genom att dra förbi jättesnabbt, men lyckades inte. Tror dock att den räknar rätt, dvs 10, 11, 12 osv men fyra timmar före. Skall se vad jag kan göra i morgon, sedan är den en annan sak – vill jag verkligen att den plingar varje halvtimme …? Förr, för många år sedan – alltför många – när jag var liten så var man ju van vid klockor som sa tick tack och slog varje halvtimme, men nu … Fast å andra sidan hade man inte ambulansutryckningar o sånt då förtiden, och dem har jag ju vant mej vid. Vi får se hur det blir i natt, om jag kommer att vakna varje halvtimme. Bäst att jag kommer i säng i tid i kväll. Den plingade 4 slag nu, så klockan är midnatt …

img_1570.jpg
Med vårt pick o pack över sjön, men torrskodda …

img_1577.jpg
Är så facinerad av det ljus som solnedgångar ger …
img_1578.jpg

….. kanske är det för att det bara handlar om några minuter …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *