Båtfärd …

Hade sett framför mej en lång natts sömn, det blev det nästan. Dvs., när jag skulle ladda upp min sida igår så fick jag så dålig uppkoppling. 24 kbit/sek, så det tog drygt en en halvtimme att få in sidan. Så innan jag kom i säng så var prognosen 6 timmars sömn – igen.

Kl 10 skulle vi infinna oss hos kusinen, han hade båt som väntade för en tur på Dellen. Vattnet var spegelblankt och vi puttrade fram i ca 5 knop. Jag tyckte att det var så roligt att få se allt från sjösidan och ändå se den otroligt vackra horisonten. Undrar om inte denna vy är en av de vackraste platserna – åtminstone i min värld …

Efter någon timme så kastade vi ankar och det var dags för lunch. Då serverades det tjälknul på älg, har ni smakat det? Vår värdinna hade lagat till den med den äran, bara så gott! Vi gjorde några tappra försök att att fånga lite aborrar, men de ville sej inte, så vi fortsatte mot Norrboån och Södra Dellen. Vädret blev inte det förväntade, det började regna och när vi kommit igenom ån så vände vi och gick i land och köpte glass på Gamla Dellenbaden. Vi fortsatte färden och vi kastade ankar på nytt för fiske, mat och dryck. Resultatet blev 1 abbore. Sedan fortsatte vi färden och väderprognosen visade hur fel den kunde bli. Det spöregnade… Men man kunde välja att vara inne i kajutan eller under ett litet tak där rorkulten var placerad – vad det nu heter. Där valde jag att stå.

I vilket fall, det blev en helt underbar tur och jag njöt av varje minut. Så stort Tack!! Olle och Ulla …

img_1224.jpg

Här är vi snart på väg …
img_1225.jpg

För säkerhets skull …

img_1240.jpg

Bron över Norrboån …

img_1247.jpg

Fikapaus i regnet …

img_1252.jpg

Vår kapten …

img_1261.jpg

Där någonstans ligger stugan …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *