Kämpigt …

Jag är urdålig på att skriva här just. Har så många bilder och händelser jag vill dela med mig av. Men just nu har jag inte tid. Eftersom vi varit ute på ”äventyr” med våra svenska vänner så har januari fladdrat i väg. Samtidigt pågår en gratiskurs i Photoshop som jag så gärna vill delta i.

Jag tillbringar nu varje dag, flera timmar, åt att delta i den – försöker komma ikapp. Men, med ålderns rätt tar det lång tid att tillgodogöra sig kunskapen – det där med teflonhjärna vet jag nu precis vad det innebär.

Inte blir det enklare av att kursen utspelar sig i en betydligt senare version av Photoshop än den jag har och i svensktalande miljö. Kommer ihåg att dottern tröstade mig då jag köpte programmet och det visade sig att det var på engelska: Var glad för det, så mycket enklare … Hon hade rätt – som vanligt – jag har vant mig vid den engelska vokabulären och faktiskt påpekade han som leder kursen att översättningen till svenska var undermålig.

Det betyder inte att det underlättar. Jag måste avbryta och leta i mina menyer efter vad de beskriver. För det mesta hittar jag det, men inte alltid. Vi får se hur det går. Jag tycker det är så roligt med Photoshop och hoppas att jag kan tillgodogöra mig kursen. Den går ut på att frilägga objekt i ett foto. Nog så knepigt om det handlar om en yvig kalufs eller ett pälsdjur.

Jag gillar att fuska med bilder … 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *