Spisrosor …

När man bor i en liten stad blir man beroende av bilen, fast egentligen skulle vi kunna sätta oss in i bussnätet. Vi har två busshållplatser med avstånd av en radie på ca 200 -300 m. Där går flera olika linjer som passerar genom vår lilla stad via olika gator med destination Järnvägsstationen – eller resecentrum som det numera heter i alla småstäder, åtminstone här i Sörmland.

Varför vi inte åker buss … Tror det beror på att vi är lite fega/bekväma och inte har tagit reda på hur man köper biljett när man inte vill ha månadskort. Jag har laddat ner en app i telefonen – en bra början – men det gjorde jag redan förra året. Det är ju så enkelt med bilen, 20 meter från porten och P-skiva i hela stan.

Maken skulle till den stora staden Stockholm idag för att uträtta några ärenden. Då får jag bli chaufför. På vägen tillbaka passade jag på att besöka butiken, skulle köpa kycklinglever för att göra min egen goda leverpastej – utan en massa konstiga tillsatser och socker. Det är ju socker numera i allt – t.o.m. skinka. Jag passade på att gå på Lidl, har inte varit där sedan i höstas. Deras butik här i stan är fräsch, de har riktigt fina grönsaker, goda korvar med hög kötthalt och svenskt kött. Jag blev inspirerad när jag gick där och kände hur det ryckte i matlagningstarmen – där har det inte ryckt på mycket länge.

Jag kom ut med en överfull kasse, grytbitar, köttfärs, några korvar, flera förpackningar ekologiska ägg (extra pris) men ingen kycklinglever – det hade de inte – eller så hittade jag den inte. Den fick inhandlas på vår vanliga ICA butik. Även där var den färska kycklinglevern slut. Expediten hjälpte mig att hitta fryst – det går lika bra, bara att man måste vänta på att den tinar. Men det var inga problem då jag även kom hem med strömming – det är tid för dem nu. Vi brukar dra vår egen, inte utan att man längtar – fast inte i den här kylan. Men, det har varit väldigt dåligt de senaste åren. I vilket fall blev det stekta strömmingsflundror till middag. Önskar att jag köpt ett paket till så det blivit till att lägga in också. Det får bli nästa gång.

Det blev en matlagningsdag, köttgryta, kycklingleverpastej, stenåldersbröd, stekt fläsk som ska matcha den färdiga ärtsoppan jag köpte i ”plastkorv” (enda eftergiften till färdiglagat), strömmingsfiléer och palsternacks/blomkålpure …Puh! Nu värker fötterna – de är inte vana att stå så länge – men det var riktigt roligt! Jag gillar ju att laga mat, men senaste året har det mest bestått av att samla recept.

Vill ni veta om strömmingen var god? Ja, naturligtvis – den godaste …

Ljuset var helt magiskt i kväll ...
Ljuset var helt magiskt i kväll …

 

 

 

 

 

 

 

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

Man anar våren - trots kylan ...
Man anar våren – trots kylan …

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *