Var tog maj vägen …

Vårvindar isiga skrev jag senast – det är snart två månader sedan och vindarna är där fortfarande. De är inte isiga, men inte varma heller.

Jag såg fram emot en vår när jag inte hade andra åtaganden utan skulle kunna ägna mig åt att fixa på tomten på ön. Men, som alltid när jag vet vad jag vill göra så kommer något i vägen. Denna gång var det först den högra foten som inte ville och som svullnade upp rejält. Fick anti inflammatoriska tabletter – hjälpte inte – fick antibiotika mot borrelia, då nu även handlederna är angripna – hjälpte inte och knaprar nu en kombination av två olika piller som ska lindra värk och hindra inflammation. Jag staplar omkring som en mumie med en fotled och båda handlederna i stora bandage som ska hindra mig från att göra oförsiktiga rörelser – det gör fruktansvärt ont om jag glömmer mig.

Medan jag sitter med foten i högläge och låter bli att använda händerna så växer allt omkring mig. Av någon anledning så gynnas växtligheten av denna blåsiga, konstiga vår. Vet inte om jag ska glädja mig åt att denna magra bergstomt nu ser ut som någon plats i tropiskt klimat där allt bara växer o växer. Annat som också bara trivs och förökar sig är fästingarna – har plockat tre stycken på maken ikväll och då har han haft gummistövlar hela dagen – vad gör man?

Om två veckor är midsommaren redan över och jag har inte kunnat plantera en enda lite blomma än …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *