Det har gått massor med dagar …

Dessa dagar har gått åt till att försöka lösa problem med internet (mest). Det har varit som att köra huvudet i väggen flera gånger om dagen. Moment 22 – rena ”barnleken”.

Idag åkte maken ner till Telkom igen. Vi har redan tidigare förstått att de inte förstår varför de sitter där och inte har en aning om de råd de ger till kunderna. Man vill helst bli av med oss. Men, maken fick också veta en del. T.ex. att vi hade lika många gigabytes som vi kan avnjuta på natten … Det var därför som jag plötsligt var uppkopplad häromkvällen. Trodde då att det var datorn som hittat ett oskyddat nätverk. I fortsättningen får vi lägga om rutinerna … 🙂 Gäller egentligen bara mig och förhoppningsvis är det dessa jag använder just nu. 25 gigabyte … De bör ju räcka ganska långt för mig – till skillnad på de som vi spenderade på dagtid – de räckte inte ens 20 dagar …

Nu är det julafton hos oss. Jag har, som alla år, inlett den med tända ljus och ett numera gammalt, ”mossigt” band (tape), där Bertil Perrolf står vid stranden i Visby och lyssnar på vågorna, säger några vackra ord och sedan spelar Jussi Björling som sjunger O Helga Natt. Så har min julafton börjat alla år sedan i början på sjuttiotalet.

När vi bodde utomlands blev saknaden efter svensk radio och den kvalitet den stod för väldigt stor. Vid de tillfällen jag var i Sverige bandade jag allt jag kunde, bl.a. Bertil Perrolf. Jag har några program att växla mellan, jag är väldigt glad för dessa program – de må vara gamla – men de står för den tid då man tyckte att kvalitet på program var viktigt. Eller så är jag bara mossig som inte kan uppskatta det glatta, fladdriga som är så viktigt just nu. Det är ingen skillnad vilken dag i veckan/årstid/högtid det är. Man kan ju tycka att om vi har julafton en dag om året – och så mycket kretsar om denna dag – då kanske man kunde bryta vardagslunken i nattprogrammen och åstadkomma något annorlunda …

Det är min åsikt, en mossig tant som försöker att inte vara grinig … 🙂

Kan meddela att julskinkan blev helt fantastiskt god – provsmakningen i kväll gör att vi antagligen måste fixa en ny på juldagen. Vörtbrödet blev gott. Själv misstänker jag att jag blivit gluten intolerant och har därför bakat ett speciellt bröd till mig idag – det blev betydligt vackrare än det vanliga – och gott.

Bonus gigabytes eller inte – det finns en gräns även för en nattuggla …

Nu blir det sängen och bilder är inte att tänka på …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *