Spisrosor …

Idag har det varit stor aktivitet här i stugan. Vädret var härligt, sol i morse men senare mulet och 15 plus grader. Varje skön dag den här årstiden tas tacksamt emot. Jag har tidigare inte gillat hösten, men är omvänd. Innan det blir isigt kallt är det väldigt skön luft, man känner hur hela huden andas – ja, i ansiktet.

Sonen och maken har fixat ramp till båten, jag har lagat mat för sex personer och två dagar. Det blev enklast tänkbara – köttfärssås, korv stroganoff och ugnsstekta kycklingklubbor med pommes strips. Det senare åt vi till middag ikväll och det var lite nostalgi över det. En rätt vi åt ganska ofta på 80-talet men sedan glömt bort, ja, i alla fall pommes stripsen. – nyttigare alternativ har kommit in på menyn.

Nu ikväll stänker det lite och faktisk blixtar det alldeles fantastiskt i söder. Det är väl för varmt och det kalla vill in. Rätt fascinerande att stå ute i mörkret och se dessa enorma blixtar – eftersom det är mulet och de är så långt bort att vi inte hört ljudet så blir det lite magiskt. Nu verkar det komma närmare så det är dags att dra ut TV o alla elektroniska apparater. Ganska många har det blivit de senaste åren.

Hoppas vi slipper regnet i morgon, då ska båtarna upp och den gamla, lilla plåtbåten i vattnet. Den används när vi kommer till ön på våren och lämnar på hösten. Den ser bedrövlig ut, men är ganska lätt att dra med sig upp på stranden och välta. Den är inte heller begärlig så den får vara ifred.

Just nu spöregnar det ute …

Barnbarnet hittade direkt till legolådan ...
Barnbarnet hittade direkt till legolådan …
En liten aktuell intervju apropå vad som pågår några mil österut ...
En liten aktuell intervju apropå vad som pågår några mil österut …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *