På resa, igen …

 

Nu sitter jag på ön igen. Kände inte för att åka hit – har liksom avslutat sommaren. Det är båtarna som ska upp. Sonen m familj kommer och hjälper till. Vi har skaffat en större o tyngre båt och det ska ordnas med en ny upptagningsramp.

Vädret var ganska grått, men inte kallt när vi åkte över. Nu på morgonen tittar solen fram och det blir fantastiskt ljus och blänk i vattnet. Det kanske inte är helt fel att vara här ändå. Men, vi är ju här för att stänga stugan det är alltid stressigt, jobbigt och kallt på slutet. För att tömma vattnet har vi en slang och då måste dörren vara öppen – därför blir det blir kallt. Ja, alla som stängt sommarstugor vet hur jobbigt det är. Inte glömma vatten i vattenkokaren, glykol i avloppen mm. mm.

Jag fick ta tåget igår eftersom maken redan var här. Trodde att det skulle ta lång tid till tågstationen och tog mig inte så mycket tid till att stanna och ta bilder. Har en fantastiskt vacker väg att gå till järnvägsstationen. Det visade sig att det tog 30 minuter och minst 45 minuter, som jag trodde – stan är liten 🙂 Fick sitta och svalka av mig en stund, blev väldigt varmt att gå raskt med ryggsäck.

Det är väldigt smidigt att ta tåget till Stockholm, går så fort att man knappt hinner läsa något, ca 50 min. Första sträckan är så vacker att man måste sitta och titta. Skulle möta maken vid Nacka Forum och jag kom före honom. Var där två timmar efter att jag lämnat bostaden, 20 minuter tidigare än vi räknat ut. Fantastiskt med kommunikationerna i Sverige.

Där på andra sidan bor vi ...
Där på andra sidan bor vi …
Ångbåtsbryggan ...
Ångbåtsbryggan …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *