”Världens vackraste gata”

Det blev en promenad till stan idag. Vädret var härligt. Hämtade ut den sista asken antibiotika – de hade bara en ask igår – jag skulle ha två. Satt bredvid en dam som genomgått en starr operation igår. Hon var där för att hämta ut de ögondroppar de inte hade igår som var nödvändiga för hennes nyopererade öga. Hon var klart orolig. Hon berättade att det inte var första gången hon råkade ut för att de inte hade medicin hemma som hon behöver. Det har jag också råkat ut för flera gånger av de få gånger jag har anledning att gå till apoteket.

Fantastiskt hur ”enkelt” en starroperation är idag mot förr – även i s.k. modern tid. Nu får man lokalbedövning och glaskroppen sugs ut och en ny sprutas in. Läskigt, men snabbt och man får gå hem efter någon timme. Förr var det flera månaders rekreationstid och flaskbottnar till glasögon som gällde.

Jag handlade också lite mat – kände mig lite sugen på mat idag. Är några dagar sedan jag åt något. Det blev kokt torsk med några kokta sparrisar och smält smör. Gott, men nu knorrar det ordentligt i magen. Hoppas jag inte gjorde något misstag och började äta för tidigt. Jag har druckit mitt Fettkaffe, men med kokosolja och fräscha kryddor. En helt annan smak och riktigt gott. Man skulle kunna tro att det är en latte utan socker.

På vägen hem gick jag för bi domkyrkan – där är så vackert. Först den charmiga gatan Gyllenhjelmsgatan, ”Världens vackraste gata”, enligt Bo Zetterling. Utan för kyrkan växer höga träd, alla vackra gamla stenhus och så ser man en glimt av Mälaren. Tyvärr har man tillåtit en ful radhuslänga som inte alls hör hemma i miljön. Men tittar man åt ett annat håll kan man tro att man befinner sig i en medeltida stad – ja, faktiskt äldre.

Där växer några kastanjer och de har nu börjat ramla ner på marken. Jag samlade på mig några stycken. Ni vet väl att man alltid ska en kastanj i fickan – då blir man inte utan pengar …

kastanjer

gyllenhjelmsg

20141011_142231


 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *