Tavelramar och foton i fel format …

Ett foto som inte går att passa in i en ram – har gett upp …

Idag har jag åter försökt ta tag i det där med alla tavelramar jag köpt på mig genom åren. Alla bilder jag vill skriva ut. Varje gång jag kommer tillbaka och skrivarpatronerna har torkat ihop. Varje gång jag försökt få igång det hela. Ibland den med färg, ibland den andra. Eftersom det kostar en ”förmögenhet” att fixa detta så har det haltat. För några veckor sedan bestämde jag mig för att ta tag i det hela och det fick lov att kosta. Efter några turer fram och tillbaka, så har jag nu två fungerande färgpatroner.

Då visar det sig att alla fotoramar har mått som inte stämmer med det program jag kan skriva ut i … Skrivaren är ändå inköpt här nere. Det skiljer alltid några centimeter på bredd och höjd. Antagligen var det så tidigare, jag har glömt – och det var antagligen det som gjort att jag lagt av tidigare. Var på väg att göra det nu också, men har i några dagar pusslat och klippt. Men, där är en massa fotoramar som inte går att få in ett vettigt foto i. Antingen klipper man huvud och fötter eller så är det ett stort gap på någon sida. Jo, jag känner till det där med passpoal …

Idag har vi förberett arbetsrummet och förvandlat det till ett gästrum. På lördag kommer syster och sambo från Sverige för två veckors besök.

Temperaturen har nu sjunkit som en sten, vi har bara 22 grader. Det har varit korsdrag för att kyla ner lägenheten. Det blev också en stund på balkongen för att kyla ner oss själva.

I morgon ska vi iväg på en stor konsert i Somerset West. Starlight Classic, med vår favoritdirigent Richard Cook. Det är en fantastisk konsert och har alltid ett tema. Klassisk musik blandad med något nytt. Det bästa hittills var när han hade rockgruppen Queen som tema. Deras musik är bara så bra och han hade lyckats hitta en artist som sjöng fantastiskt – gick inte att skilja honom från originalartisten. För en stund kunde man känna samma rysningar som Eddie Murphy framkallade på sin tid.

Vi ska sova över på B&B, ingen av oss vill köra tillbaka på kvällen – vi ska bo i närheten av vingården där konserten går av stapeln. Det är dessutom picknick som gäller och då vill det gärna bli ett glas vin.

Har slarvat med dagboken den sista tiden, men i morgon kan jag nog lova att där inte blir någon, inte nästa kväll heller – då har syrran anlänt och jag har annat att tänka på …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *