Väder, väder …

Visst är det konstigt hur viktigt det är. Måste vara nedärvt i generna. Kan tänka mig att det var livsnödvändigt att en gång veta hur det skulle bli. En överlevnadsfråga – det kan det kanske bli i extrema situationer nu också – men bara i undantagsfall, även om det verkar som de som bor i vissa områden i England/GB bör utveckla simfötter.

Kan i vilket fall meddela att vi nu fått svalt. Det är ganska lustigt att efter varje extrem värmebölja kommer dimma och spray-regn. Dvs. molnen sveper lågt och släpper ifrån sig droppar. Det är faktiskt exotiskt att uppleva dessa kontraster och vi välkomnar de dagar himlen är täckt av moln. Vill nu påpeka att det bara gäller här. I Sverige gäller helt annat – med rätta …

Maken var idag på ”gubblunch”, själv var jag hemma och ”passade” Hilda … 🙂 Hon behöver verkligen inte passas och hon behöver inte komma två dagar i veckan heller, men hon behöver sin inkomst. Hon har dessutom blivit av med en arbetsdag och jag vet inte om jag kan hjälpa henne att fixa det innan vi åker – då blir hon av med våra dagar också.

Har sedan tidigare tänkt lära henne att sy – testade och hon visade att hon har talang. Vet inte hur mycket jag hinner innan vi åker – men standard sömnad ska nog hinnas med. Ska också försöka hinna lära ut de enklaste grunderna i textiltryck. Då kanske hon kan fixa att sy enkla saker att sälja. Tanken är också att hon ska få en symaskin. Vore bättre för henne om hon kunde försörja sig på sådant i stället för att städa då hon är låghalt. Det håller inte i längden med stigande ålder att jobba med städning. Men hon är så ambitiös och nöter snart ut våra golv. Vi har sagt att hon har rätt till en timmes lunch och kan gå hem och äta lunch – hon bor i huset bredvid – eller ta lunchpaus här, vi köper bröd till henne. Ett vanligt och ett dansk wienerbröd – som hon älskar. Har inga synpunkter … 🙂 Hon får dricka te eller kaffe om hon vill, men det är bara ibland som hon sätter sig en stund på balkongen och äter sitt bröd med en kopp te med massor av socker :-). Vi använder inte socker, men gissa om det går åt socker – trots att hon inte dricker te varje gång hon är här … 🙂 Afrikanerna älskar sött te.

Ja, jag hoppas verkligen att jag kan hjälpa till att lösa hennes situation så gott vi kan innan vi vänder hem. Det är inte lätt, men för henne är det en fråga om att överleva …

2 reaktioner på ”Väder, väder …”

  1. Ja du, här har det snöat som nu övergått i regn. Sitter i Mysen och gör min sista natt före resan. Har dock tre nätter kvar på Legevakta. Vakar av på måndagmorgon och sen fri………………till 21 mars!! En välbeövlig ledighet. Hänt mycket sista året så det ska bli skönt att ”flänga omkring” däe nere och få uppleva positiva händelser.
    Klem fra lillasöster

  2. Ja, har vi regn här så är det exotiskt denna årstid – och välkommet. Ikväll har en av de plötsliga stormarna som slår till ibland – slagit till. Men värmen är det inget fel på.
    Nu är det inte så många dagar kvar – vi ska hålla fast värmen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *