Rapport från stamlokuset …

Sitter på restaurang och skriver detta. Vi har fortfarande inte fått inkopplat internet i bostaden.  Vi var bestämda med att nu skulle vi byta efter allt strul med servicen de senaste åren och att vi inte kunde toppa upp gigabytes utan att anlita vänner för att de inte accepterade vårt utländska kreditkort (som går alldeles utmärkt att betala med på alla andra ställen). Ett påfund de började med för två år sedan.

Vi fick tips på en annan leverantör och gick in på deras hemsida och började köpet. När det kom till betalning fick vi veta att de inte accepterar utländska kreditkort … Det finns inget fysiskt kontor att besöka. Det fick bli vår gamla vanliga leverantör. Maken hade varit där och frågat på priset, och det ska sägas att de blivit konkurrenskraftiga. Dessutom är det uncapped – dvs vi kommer inte att behöva fylla på.

När maken gick därifrån sade han att han skulle kolla med konkurrenterna. ”Gör det, men du kommer tillbaka – ingen kan slå oss”, fick han till svar. Nu var det inte riktigt därför vi kom tillbaka … Några kronor mer i månaden och att det fungerar är värt mycket. Tre arbetsdagar ville de ha – det var idag, fredag. Nu är det helg och den här restaurangen gillar oss …

I år fungerade den vanliga telefonen (förra året var den överkopplad till en annan person, men det tog ett tag innan vi förstod). Men mobilerna var avregistrerade. Maken gick dit och fixade det – dvs sin – jag hade av någon anledning kvar ett gammalt simkort i Sverige, som jag tagit med istället för det som var aktuellt. Så mitt superduper bra telefonnummer (som barnbarnet säger) är nu good bye. Fick lov byta telefonnummer – men killen var hygglig och bjöd på avgiften. Nu ska jag bara försöka lära mig det nya och distribuera det till alla som jag känner här nere. Inte så lätt utan internet. Har ingen sådan uppkoppling på telefonen här nere – men måste kanske lägga till den tjänsten på mitt kontantkort – om det går.

Hittills har vi haft skönt sommarväder, inte för varmt, idag är det höststorm med regn som gäller – men fortfarande ca 20 grader. Försökte med paraply på vägen hit, men höll på att blåsa ut på gatan vid ett tillfälle.

Vi sitter som sagt på vårt stamlokus med rött vin och osttallrik – det är ju trots allt fredag … Men visst hade det varit roligare med fredagsmys hemma i soffan …

6 reaktioner på ”Rapport från stamlokuset …”

  1. Långsamt framåt med andra ord! Glöm inte att distribuera en lista på alla nummer som är aktuella (och gärna med de som absolut inte längre alls är aktuella). Och så skriver du upp allt i Evernote ordentligt.

  2. Hej på Er! Skönt att ni är på plats och att resan gått bra. Är just nu i Katrineholm på dotterns födelsedag ja hon är snart jämngammal med mig!!!!! Vi är inte långt ifrån ert nya boende i Strängnäs som vi passerade för 2 dagar sedan. Stannar några dagar till. Ha det fortsatt bra och KRAM.

  3. Jaa, det ska jag -om jag nu kommer ihåg efter dessa konstiga veckor. Men ett vanligt mail ska jag nog kunna åstadkomma … 🙂 Kram

  4. Hoho!
    Skulle bara meddela att Gullvor med dotter Ulrica har varit en sista vända på ön – det är nu sålt och de fick tamejfan begärda 1,3 miljoner!
    Ser nu med spänning fram emot nya grannar…
    Hoppas ni har det bra för det har jag.
    kram
    granne Bo

  5. Hej, hej,
    Vi har det bra – nu kan vi sitta hemma i soffan och läsa vår mail.
    Blir lite nyfiken på försäljningen – Vet du till vem …?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *