Tack o lov – det går framåt …

Vi trodde att stormen var på väg …

Idag har tre saker klarats av. Man har varit här och bytt fönster – det treglas fönster som fått en ”läcka” och såg ut som om det var missfärgad kondens emellan.

Jag har fixat uppkopplingen till makens ”lekplatta” (med hjälp av en trevlig kille på routerns hjälpcenter)– liksom till min telefon – som inte heller har fungerat på internet sedan jag kom hem. Det har ifs varit ganska skönt att slippa ”kacklet”, men nu är det klart och maken sitter och trycker på sin platta och en gång i minuten frågar han mig … Det är ganska stor omställning att peka direkt på skärmen – ett annat tänk liksom.

Eftersom han försöker fixa bank id kan jag inte hjälpa honom – han måste försöka själv … elaka mig J Ser att han sliter i det lilla hår som finns kvar – men det finns tillfällen i livet när man måste klara saker själv …

Ikväll fick jag tillbaka min dator med nyinstallerad hårddisk och alla mina tidigare nedladdade program. Jag var in till verkstaden idag och frågade efter den gamla hårddisken, som ska levereras tillbaka inom 20 dagar. Hade missat det eftersom jag inte öppnat paketet. De frågade mig om jag ville ha ”nånting” som jag inte begrep. De var trevliga unga män som förklarade och jag förstod att de skulle försöka klona min gamla hårddisk. De lovade inte att det skulle fungera, men om – då skulle jag slippa installera om alla program som skulle försvinna.

Det fungerade – jag fick vänta en stund efter stängningstid, men vad gjorde det. När det hela var klart bad jag honom kolla det jag skickade iväg datorn för. Kameran och mikrofonen, inget av dem har fungerat sedan första stund och jag har kostat på flera hörlurar, utan resultat. Barnbarnen har inte kunnat titta på mormor. Enligt honom fungerade kameran, även mikrofonen – så där. Han rotade runt i en massa lådor efter en adapter han ville ge mig – men eftersom de flyttat dit för ett tag sedan så … Jag vet vad det betyder att flytta och packa ner allt – somligt hittar man aldrig mer – inte i modern tid.

Fick i vilket fall veta hur den lilla ”piggen” skulle se ut till min dator som bara har ett hål – för både högtalare och mikrofon.

Vilka trevliga, omtänksamma människor vi mött hittills i denna lilla stad. Man har ett lugn och en vänlighet – och man tar sig tid …

Vi klarade oss undan …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *