Dåligt samvete åtgärdat i trädgården …

Tidigt i morse vaknade jag till av att maken var uppe – det tog några sekunder innan jag visste var jag var. Sovrummet på ön … Solen sken och det var vackert att sitta och titta ut över vattnet och alla höstfärger.
 
Efter frukost var det dags att jobba lite i trädgården. Äntligen blev det av att rensa i rosenrabatten och kupa rosorna. De har blivit bortglömda de två senaste höstarna. En av dem har precis överlevt i år, men inte blommat. Den andra var kraftigt försvagad, men har gjort några försök att blomma – vilket rådjuren har uppskattat och gjort sitt bästa för att knapra i sig knopparna efterhand som de kommit. Nu är de både kupade och täckta med granris – får se om de tackar mig nästa år.
Solen sken och det är gudomligt vackert med alla löv som är kvar på träden och som ligger och lyser på marken. Mindre roligt att se hur rådjuren ha intagit tomten när vi inte varit här. De har varit på altanen och knaprat i sig alla växter som de tycker går att äta. Hibiskus, hortensia, petunia och salvia – endast spretande skaft finns kvar … Det har lämnat diverse högar efter sig och antagligen en hel hjord av fästingar. Vi får se nästa sommar.
Sonen med familj, kompis och hund kom på eftermiddagen och ska tillbringa natten här. De satt en stund i trädgården och njöt? – för mig såg det bara kallt ut …
2013-10-20 07.52.12
Cips o en kall pilsner - kan det bli bättre ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *