Fågelbostäder mm …

Här ska det snart sitta en fågelbostad …

Vi har ett strålande väder med klarblå himmel och björkar som bländar oss med sin skira grönska. Flugsnapparen och de andra småfåglarna försöker överrösta varandra. Till o med göken har gett sig tillkänna – många år sedan jag hörde den och den vågade sig så nära att vi såg den. Två ladusvalor var och provsatt under taket på syrrans hus – vår närmaste granne – men efter två provsittningar gav de sig iväg. Kanske lika bra, det är lite svårt att ha häckande fåglar bredvid ytterdörren.

Idag bar det av till Delsbo, vi skulle komplettera lite och försöka få tag i en fågelholk. Flugsnapparen fajtas med talgoxen om den enda holk som är ok. En holk har hackspetten gjort för öppning på. Vi hittade också en gammal holk, som visade sig vara ok. Maken spikade upp den och då övergick flugsnapparens intresse till den + plus den med för stor ingång. Talgoxen var nog ganska glad för det.

Vi fick tag i en jätte fin holk, den var så fin att vi köpte en till för att ta med till ön. Visserligen för sent där nere, men vi har letat holk i flera veckor utan resultat. Så fåglarna får finna sig i att det blir sent. Men, är det bostadsbrist så kan man inte ha så stora krav.

Vid hemkomsten blev det en fika ute i grönskan och vi satt och njöt av fågelsången när vi hör ett buller. Det kom en grävskopa upp för backen, den ska skrapa bort mittsträngen på vår väg. Förra gången vi var här körde vi av avgasröret när vi körde på en sten. Vi får se om det räcker eller om vi måste lägga på ett lass grus också …

En grävskopa mitt i idyllen …

 

 

 

 

 

 

 

Man kan visst trixa hur som helst med skopan …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *