No fala português – längre …

Idag blev det ingen promenad längs havet. Vi väntade på Hilda, eller ett besked från henne, men ingenting, hennes telefonnummer fungerar inte – hoppas att inget har hänt, hon har alltid hört av sig tidigare.  Nu är det så att vi faktiskt kan ta hand om oss själva, men vi börjar bli lite oroliga när vi inget hör och vi vet att hon är tillbaka i SA.

Vi fick byta våra lakan själva och hänga de nytvättade på torkställningen på balkongen – det går det med. Maken gick på sin ”gubblunch” och jag jobbade vidare med mina bilder. Det projekt jag påbörjade för många år sedan, men som legat på is under min aktiva tid i föreningen. Det tar jag igen med råge nu. Lever i en nostalgi värld – svårt att fatta hur länge sedan det verkligen är och att det en gång var ”mitt i livet” …

Ikväll har maken och jag varit på middag och upplevt ytterligare lite nostalgi. Vi åt middag med en av hans arbetskamrater/adepter på den tiden då han arbetade i Mozambique, Mr Come. Det var jätteroligt att träffa honom igen. Han hade åldrats lika många år som vi, men eftersom han är betydligt yngre så syntes det mindre … 😉 Han hade sin unga nya fru med sig, hon talade inte engelska, även om hon tydligen förstod lite, men han fick tolka och hans engelska är inte den bästa, men helt ok. Vi hade en trevlig kväll och pratade roliga minnen. Vi blev dessutom inbjudna att komma och besöka dem i Maputo i deras nya hus.

När vi bröt upp regnade det !! kors i taket var kom det ifrån – visserligen bara lite spray, men ändå. Skönt i vilket fall och det får gärna fortsätta tills i morgon fram till lunch. Då måste det bli uppehåll lagom till lunchtid när vi har vår fredagslunch. Den sker utomhus, även om det finns ett inomhus, men det är inte samma sak.

Nu måste det bli sängen – mina nya vanor – men klockan är ändå efter midnatt. Har bestämt mig för att sova ett visst antal timmar på natten och ändå komma upp i tid på morgonen – detta för att kunna blaska en mugg te innan det är dags för morgonpromenaden innan det blir för varmt. Det har fungerat vissa kvällar – men mest har det fallerat, liksom ikväll – igen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *