Hörde ni …?

 

Peje, som hade Ring så spelar vi i lördags, utlyste en tomtetävling. Man skulle skicka in sin bild av tomten. Idag skulle han kora hela Sveriges tomte. Vi tyckte det lät kul, jag hade snubblat över en rolig tomtebild av maken, som vi tagit för många år sedan, men den är fortfarande lika rolig. Jag tog fram den, men sedan glömde vi bort det hela. Igår kväll när jag skulle lägga mig så kom jag ihåg det och skickade in bilden. I morse ringde Sveriges Radio strax före sju och väckte oss och undrade om det var ok att vi deltog i programmet. Ja, det var väl ok tyckte jag.  De ringde tillbaka strax före halv sju, svensk tid – så om jag ska vara ärlig var det nog inte så många mer än maken som lyssnade via webben. Men lite av radiokändisar är vi i alla fall. Maken ligger dessutom med bland de bilder av tomtar som man valde mellan.

Det kan inte ha varit lätt att välja vilken som skulle bli Sveriges tomte 2012, så många härliga bilder som skickats in. Den som vann var en värdig vinnare – bilden kan man se på deras hemsida. Men jag säger som alla säger som är med i Ring så spelar vi: ”Det var roligt att få vara med”, eller om det är komma fram …

Vi har haft en härlig dag, massor med radioprogram att lyssna på, jag kom ihåg att det finns en pusselsajt som är så bra. Har inte varit där på hur länge som helst, men idag har jag lyssnat på radio, gammal nostalgi och lagt pussel med härliga motiv.

Igår blev det aldrig tid till Karl Bertil Jonssons julafton, det fick bli i kväll istället. Men det var på sätt och vis bättre idag, för oss. Kvällen avslutade vi med en riktigt nostalgisk rulle. Sällskapsresan – lika underbar varje gång. Nu tittar vi ju inte på den varje vecka eller ens varje år, vilket gör att man glömmer så mycket – inte minst de underbara replikerna. Vi har haft några roliga timmar här i kväll. Det ska få bli en ny tradition att titta på detta julfirande någon gång under julhelgen, kan varmt rekommendera den om man vill skratta ända från magen. Men det behöver jag knappast skriva – finns det någon svensk som inte sett filmen …?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *