En glimt bakåt …

Det händer inte så mycket just nu. Den största händelsen är väl att det regnade idag … ett spray regn som varade i ca en halvtimme. Vi har också fått kärt besök till stan, en tidigare Swea, som flyttade hem för några år sedan är här med sin make. På torsdag ska vi ses här på middag. Tyvärr så är det nästan inga andra svenskar här just nu. Men det ska bli roligt att träffa dem igen.

Jo, jag måste skriva att jag är en mycket stolt mormor just nu. Barnbarnen i CA har gjort så bra ifrån sig att det blivit diplom och uppflyttning i till extra ”lektioner” … Mormor myser på avstånd. Undrar varför man är så rädd för betyg och uppskattning i Sverige …?

Jag växte visserligen upp inte långt efter Hedenhös – Flisa och Sten, var det så de hette? Men, jag kommer ihåg att det var jättespännande när vi fick våra betygsböcker. Var det bra blev jag jätteglad, men det hände faktiskt också att det gick ner och då visste jag att jag måste skärpa till mig (även om man inte använde de orden då …) Någon nackdel var det faktiskt inte – man hade koll (också ett nytt ord).

Ikväll har jag kommit i gång med en stickning igen – jätteroligt. Har en påbörjad nånting, ett fantastiskt vackert spetsmönster – men komplicerat. Vet jag inte riktigt vad det ska bli och hur jag ska fortsätta. Hittade också en påbörjad sak i skåpet, som antagligen ska bli en sjal – det använder jag jättemycket här. Det är ju inte kallt, men ibland är det lite svalt och det är skönt att ha en sjal över axlarna – så nu fortsätter jag på detta arbete tills jag har tid att reda ut vad det andra (vackra) arbetet ska bli.

Har precis gravat en Kingklip, som ska bli förrätt på torsdag. Till varmrätt ska det bli lammstek – har jag aldrig gjort tidigare. Fattar inte varför jag alltid måste utmana ödet. Steken inköptes idag och måste således tillagas …

Enligt klockan så har barndomsväninnan födelsedag nu.

Stort GRATTIS!!

Tuffingar – tyckte vi … Men, ack så söta …
Bilden är tagen i fotoautomaten på Epa i Sundsvall …

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *