Packat, men inte klart …

Nu har jag invigt den – telefonen, för det går att ringa med den och det går att ställa in väckning. Jag har lyckats ta emot och skicka sms. Längre har jag inte kommit – jo, jag tror att jag ställde in klockan i samband med övergången till normaltid. Eller om det gick automatiskt … kommer inte ihåg.

Jag hade ett elände i många timmar, där jag satt med det mikroskopiska lilla häftet ”Kom igång-häftet  (mindre än telefonen – varav hälften är säkerhetsföreskrifter). Med mina starkaste glasögon kunde jag nästan se vad det stod. Men vad hjälpte det, förstod inte hur de menade. Tjejen i butiken lade i mitt simkort och ställde in klockan (lärkvingar) – en timme fel, men det märkte jag inte. Hade fullt upp med att överhuvud komma in i den. Dvs komma förbi alla vackra små bilder som den är fylld av, menyer tror jag att de kallas – eller om det var något annat.

Mitt bekymmer, som tog mig nästan en hel dag att komma underfund om, var att försöka lägga in mina kontakter. De följer tydligen telefonen och inte simkortet i min gamla telefon. Men den är död och lär inte återuppstå, då det är laddningsdelen som pajat. På den nya kan jag själv bestämma om adresserna ska läggas in i telefonen eller på simkortet.

När jag svettats i några timmar – utan en enda kontakt inlagd – så övergick jag till att försöka lyssna på radio. Började med P1, men mindes inte riktigt frekvensen. Det hördes inget – övergick då till P4 och kunde höra programmet knastra till – inget mer. Fixade lurar (ingick inte), och då hörde jag. Men, har fortfarande inte lyckats att justera P1, inte heller att ta bort det. Jo, borta är det, men jag när ska skriva in den rätta frekvensen så får jag meddelande om att den redan finns. Läste senare att man måste ha hörlurar – de fungerar som antenn …

Var på väg att åka in till butiken och be dem visa mig adressboksfunktionen – men det kändes lite snöpligt. Och, rätt som det var så förstod jag. Det var några detaljer som inte stod i det lilla frimärkshäftet. Jag har också lyckats med att lägga upp en snabblänk till radion, vet inte hur och den ligger på en väldigt konstig plats. Samma med sms-boxen. Jag ska försöka leta mig fram i den 239 sidor långa instruktionsbok – som ligger på nätet – och se hur jag tar bort dem. Har inte ens funderat på att skriva ut instruktionsboken. Det får bli valda delar och det får bli nästa veckas problem.

Då ska jag sitta på balkongen, med ett glas kallt, vitt vin och leka med min telefon. I morgon (faktiskt redan idag – tisdag) åker vi. Just nu är det kaos som gäller – som alla år. Men i morgon vid två-tiden ska allt vara fixat och vi låser dörren för denna omgång. Maken har läst temperatur uppgifter på de kommande dagarna – men de vill ni inte höra …

Så här vackert var det på Hötorget i förra veckan …

 

 

 

 

 

 

 

 

…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *