Manlig körsång = ståpäls …

Väldigt tjusigt med bucklor och fezeer - men de sjunger otroligt bra ...

Vi har infört en trevlig vardagsvana – vi tar en rask promenad i en timme före frukost. I morse var det inte att tänka på. Jag strulade på så länge med den här sidan igår så klockan hann bli halv tre innan jag kom i säng. Då stiger man inte upp halv åtta och tar en promenad …

Det fick bli hemarbete i stället. Vi har förvaringsbekymmer – vi har inte för mycket prylar, men för få garderober.

Vi har en garderob där vi förvarar makens golfbag, golfvagn och bäddmadrassen till vår gästsäng. Där skulle nu även min golfbag in – vilket var en omöjlighet. Men i reklamens värld så fungerar allt – i detta fall också i verkligheten. Maken köpte häromdagen hem s.k. vakumpåsar. Plastpåsar som man tillsluter med ziplås och som har en ”ventil” där man kopplar dammsugaren och suger ut luften ur påsen. Vi har nu plats för båda golfbägarna och golfvagnen i en garderob och det andra ligger på hyllan ovanför. Dvs. två bäddmadrasser, fem kuddar, tre istoppstäcken – och där finns fortfarande lite utrymme kvar.

Nu funderar vi om det skulle kunna fungera även på golfbägarna och kanske plastjulgranen – efter jul förståss …

Ikväll har vi varit på konsert och fick bl.a. höra O helga natt med Kapstadens manskör (översatt). Solisten var en mezzosopran, en kvinna med en fantastisk röst. Det blev ståpäls över hela kroppen – vilken otrolig kombination med en kvinnlig solist och en manskör … Där var också Shoprite Jonge Studente Koor, visserligen tror jag inte att alla var studenter – men de sjöng lokal, härlig musik.

När vi kom hem kom adventsstaken fram – vart har de veckorna tagit vägen då jag planerat att ta fram både adventljusstaken och stjärnorna? En annan tidräkning …?

Nu är klockan så där sent – igen – det är nästan dags att stiga upp igen. Nu vet jag varför jag varit så dålig på att skriva här – inte brist på inspiration – brist på sömn. Har ju sedan några månader prioriterat nattsömn …

God Morgon! …

Har det verkligen gått ett år ...?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *