Blött …

Efter regn kommer solnedgång ...

Imorse var det bestämt att vi skulle åka in till stan. Jag skulle förbi labbet för att lämna blodprover, sedan skulle både maken och jag ha lunch på stan. Han för nöjes skull och jag för nöjes skull, men vi – mina väninnor och jag  – skulle också prata ihop oss inför julmiddagen i Kapstaden. Ett återkommande arrangemang varje år och i år är jag inblandad.

Det var – faktiskt för ovanlighetens skull – så grått, knappt dagsljus, och det regnade lite. Jag skulle vara fastande så det blev lite te för min del. Sedan tömde vi kylskåpet och fixade lite, vi kommer inte ut mer denna vecka. Det kändes inte så angeläget heller i denna grådaskiga dager.

Regnkläder på, också för första gången denna i sommar. Temperaturen var ganska behaglig och det kändes varmt med regnbyxor och regnjacka. Jag tog med ett paraply, det var tur, för väl nere på bryggan satte det igång att blåsa och spöregna. Jag försökte skydda datorväskan med paraplyet. Innan vi kommit ner i båten var allt blött. När vi lade till på andra sidan slutade regnet, men det droppade från oss. Bilrutorna immade igen och vi fick köra full värme och fläkt.

När jag steg in på laboratoriet och tog min nummerlapp sneglade de andra som satt i väntrummet – det droppade från mig. De som satt närmast drog sig åt sidan … 😉 Jag försökte hänga regnjackan över knäna, vilket resulterade i blöta byxor. De var faktiskt torra eftersom jag hade haft regnbyxor över sjön.

En liten flicka sa till sin mamma att hon ville gå därifrån ”för här är ju inte roligt …” Det var vi nog alla beredda att hålla med om. Jag fick mitt stick, lämnade mina rör och kunde gå därifrån – den lilla flickan var kvar …

Vet inte om det trots allt skulle ha varit mysigare ute i stugan, här i stan har vi ingen värme. Tack o lov är det inte kallt ute, solen tittade också fram en stund i eftermiddags, men det blir rått i lägenheten och vi eldar ljus. De har sagt att de ska koppla på värmen i morgon. Då ska vattnet fyllas på i systemet igen, efter termostatinkopplingen, och elementen ska luftas. Möblerna står fortfarande mitt på golvet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *