Man börjar ana … – höst …

Björnbären har äntligen mognat ...

Jag har upplevt några helt fantastiska dagar i Hälsingland. Det är egentligen ganska underligt hur vi lyckats pricka in datum …

Medan mamma levde åkte jag alltid upp i samband med hennes födelsedag – 3 sept. Vi hade sköna sensommardagar, utan regn, då vi plockade lingon och svamp, vilka kunde rensas utomhus i solen. När allt var klart och det var tid att koppla slangarna, som ska leda bort vattnet från stuprännorna, mm … så har det inte sällan börjat regna och varit blött när det sista fixades och väskorna skulle packas i bilen.

Så blev det också i år. Men det var inte allt för häftigt. Vi blev bara lite blöta.

Resan gick bra – vi kunde fika utomhus … Tillbaka hemma skiftade vi p-plats med kusinen, en plats som vi själva lyckats ordna dagen före avfärd. En laglig p-plats här i Årsta är guld värd. Förut hade vi plats i ett garage,  men det föll offer för ”förtätningen”, och nu löper vi gatlopp tillsammans med alla andra som bor/flyttat  i denna populära stadsdel, för att hitta en plats på natten.

Nu sitter jag  i vilket fall på ön igen. Maken åkte ut redan  igår, men jag kom nu på eftermiddagen, Vi fick en härlig stund i solen – det kunde nästan vara sommar. Men efter ett tag så var tecknen tydliga på att så var inte fallet. Så fort vi hamnade i skuggan blev det svalt.

Tomater på gång ...
Nypon ...
Vildvinet ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *