Reklamfyllt …

Nu är jag tillbaka på ön, men jag har tillbringat några dagar i stan. Maken har varit på ön. Vi har båda haft tid då vi gör precis vad vi vill utan hänsyn till varandra. Vad maken gjort vet jag inte, men jag har ägnat mig åt att spela in program för det kommande halvåret. Alla bra program som sänts på omöjliga tider – svensk sommar – där har jag nu några på en hårddisk. Tyvärr är alltför många späckade med reklaminslag.
Visst ni att en film är avbruten minst 4-5 (ibland fler) gånger med reklaminslag om 6-8 minuter. Det betyder att ca 30-40 minuter av en film numera består av reklaminslag …
Jag upplever att mitt vardagsrum har varit ett enda stort reklaminslag, att jag befunnit mig mitt i reklamen. Är så trött på bebisar som börjar dansa när de äter mjukost på en macka, får som ringer billigt, en tönt som står och dansar när det egentligen är risgryn med saftsås det handlar om osv. Att hela tiden bli avbruten mitt i handlingen för att vänta ca 8 minuter innan den fortsätter … Det krävs stort tålamod för att följa en film, eller annat program för den delen. Tack o lov för SVT! Men tyvärr är det bara två kanaler mot de andra, visserligen finns både Kunskapskanalen (som jag varmt rekommenderar) och SVT24.
Nu har jag ägnat sommaren åt att programmera in de deckare och filmer som infallit vid fel tidpunkt – många – för att de skall kunna avnjutas i CT när jag vill. För att kunna klämma in två filmer på en DVD så har jag suttit och (manuellt) raderat all reklam. Nu kan man ju undra varför, det går väl att snabbspola framåt och en DVD kostar väl inte så mycket. Jo, det är sant. En DVD kostar runt 10 kronor eller neråt beroende på var man köper. Men de väger ganska mycket och nu halverar jag vikten. Det är många gram som skall samsas i resväskorna och numera är man strikt med vikten. Vi har heller inte längre några förmåner av att vi reser ofta, så 20 kg är det som gäller oavsett om man skall vara borta på två veckors semester eller 6 månader.
Idag har jag varit hos läkaren igen – vi måste ha friskintyg för att kunna söka visum. Vi måste bevisa att vi inte har veneriska sjukdomar, är HIV positiva, har lungsot eller vad det är för problem med lungorna som de inte vill att vi skall ha. Några rör från armen fick jag också lämna ifrån mig – undrar om jag har något blod kvar – jo, lite lämnade de kvar, det rann ut på min kofta. Detta upptäckte jag då vi satt och åt lunch en stund senare, min koftärm var helt indränkt. Vi var alldeles intill laboratoriet så jag gick tillbaka och damen satte på sig gummihandskar och tog bort det droppande plåstret och satte på ett nytt. Hon var lite orolig för min jacka, jag var mer orolig för min blodstatus – finns det tillräckligt mycket kvar …?
(Kan tipsa om att man får bort allt blod på kläder om man använder kallt vatten och löser upp salt i det innan plagget blötläggs. Sedan är det bara att skölja bort.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *