Det är vår i luften …

Sjöfarten är igång ...
Sjöfarten är igång ...

Klockan på ringning tidigt … Barnbarnet vaknade i samma veva – tur det, för annars hade jag nog inte kommit upp. Men vi skulle till vårdcentralen, vi skulle få träffa vår nya husläkare. Det låg ett brev med en lång lista med namn i brevlådan då vi kom hem. Jag ringde och sa att jag villa ha kvar Sofia, som både maken och jag haft, och fick då veta att hon slutat. Så rådvill talade jag om att jag har ju ingen aning om vilka dessa människor är. Damen i andra änden av telefonen sa att hon ju inte gärna kunde råda, men nämnde ett namn på en kvinna som var nyutexaminerad distriksläkare och som precis hade börjat.

Vi skrev upp henne på listan och postade listan och idag fick vi träffa henne. Första besöket blev ”kärlek vid första ögonkastet” – nu hoppas vi att hon inte slutar.

Sedan styrde vi kosan mot ön, bilen lät lite konstigt och ljudet hade ökat för varje km när vi lämnade stan. Vi hade fått kännedom om en kille som har bilverkstad strax intill vårdcentralen och frågade om han kunde kolla. Han kollade däcken direkt och kunde dra åt skruvarna. De hade varit så tröga vid skiftet till sommardäck att de knappt gick att lossa, så man hade sprejat dem med olja och nu hade den antagligen den verkat och det gick att dra åt skruvarna ytterligare. Vi ville betala honom, men det fick vi inte – Gulle honom, vi vet precis vart vi skall vända oss nästa gång vi skall fixa något med bilen.

Idag sken solen, vi köpte med oss något att grilla. Kunde ha korsdrag i huset och det var trevligt att komma ut – mattorna låg ju på och ingen muslort. Barnbarnet lekte med Lego, jag kunde komma ikapp med lite på datorn, vi fikade ute. Det var så härligt, visserligen var vinden kylig, men i lä …

Barnbarnet lade pussel på datorn – han är riktigt duktig på det – medan jag förberedde maten. När det var dags att tända grillen så hade det blivit mulet och då kändes den kyliga vinden. Det fick bli stekning på spisen istället – men det gjorde inget. Dagen var så härlig.

Huset är nu skapligt varmt, jag sitter och lyssnar till brasan som sprakar. Barnbarnet och maken sover.

Så vill jag gratulera till huset som svärdottern och sonen har köpt – det blev klart idag …

En ljuvlig unge med glugg i munnen och långa ben ...
En ljuvlig unge med glugg i munnen och långa ben ...
En ljuvlig stund ...
En ljuvlig stund ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *