Kontraster …

Cape Towns nya stadion, en bit av ...
Cape Towns nya stadion, en bit av ...

Idag kom äntligen den dag som så många gubbar inom SWEA har längtat efter. Jo, ni läste rätt – det har varit på gång länge att vi skall titta på den nya stadion, och då skulle våra gubbar få komma med. Kl 10 samlades vi tillsammans med andra turister för att komma in i denna enorma byggnad. Vår guide tog oss runt och vi blev nog ganska imponerade till mans. Man har tom en egen polisstation med celler.

Efteråt så styrde maken och jag kosan mot Tulbagh, vi skulle säga adjö till ett par som skall sälja sin vingård och flytta tillbaka till den vingård man redan driver i CA. Vi hade en bokning på ett av våra favoritställen här i SA, Morganvlei – så vackert och trivsamt. Vi var lite sena, så vi hann inte sitta och njuta så lång stund innan det var dags att ge sig av.

Det var lite sorgestämning när vi satt på deras underbara veranda för sista gången, drack deras vin och njöt av utsikten ut över Tulbagh och bergen i fjärran. Jag hade med mig kameran, men vem hade tid att tänka på den.

Ett bord var beställt i byn på hotellets restaurang och vi blev väl omhändertagna och serverad fantastiskt god mat. Servitören och vår dam var goda vänner och det var nästan lite tårfyllt avsked. Vi hade emellertid en mycket trevlig kväll och blev sittande en lång stund och pratade. Trots att vi inte kommer att träffa dem igen här i SA, så känns det bra att veta att de inte bor så långt ifrån dottern i CA – så chansen att vi träffar dem igen finns där.

Vi tog adjö och vi återvände till vårt hotell där vi satte oss på verandan med en nattfösare. Det var fullmåne denna kväll, men något svala vindar – lika bra att vänja sig. Vi var de enda gästerna denna kväll, så vi hade hela stället för oss själva – en ganska fantastisk känsla. Man känner sig ganska liten.

Inga problem att somna i bland deras duntäcken och kuddar – vi börjar bli bortskämda nu …

Vår guide pekar mot planen långt där nere ...
Vår guide pekar mot planen långt där nere ...
Inplastad vip-läktare ...
Inplastad VIP-läktare ...
VIP-folket ...
VIP-folket ...
För icke VIP-folk ...
För icke VIP-folk ...
Våra sängar på Morgansvlei ...
Våra sängar på Morgansvlei ...
En sista blick ut över Tulbagh ...
En sista blick ut över Tulbagh ...
Man skall inte se bakåt, men den här synen var värt det ...
Man skall inte se bakåt, men det var det värt ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *