Vingårds lunch …

Det blev en utflykt till Backsbergs vingård idag. Meningen var att det skulle vara påsklunch med äggmålning, men man ställde in. Vi hade emellertid bjudit dit en gäst som inte visste detta så vi bestämde oss för att åka i alla fall. Vi fick en trevlig dag i lugn och ro och hann verkligen prata på tre man hand.

Det serverades en utsökt buffé och helgrillat lamm och vi lät oss väl smaka. Inga bilder då batteriet tog slut i kameran – hmm …

På kvällen var det Last Night of the Proms, en konsert i City Hall. Publiken köper ballonger och en del hattar. Dirigenten är en känd och mycket populär person här i Kapstaden och publiken jublar så fort han stiger in på scen. Han har sin orkester – förståss – men ser också till att alltid ta med unga, talangfulla ungdomar som får en chans att uppträda inför publik. Det har alltid varit mycket hög klass på dessa ungdomar och ikväll var inget undantag. En ung sopran, en 12-åring som var fenomenal på cello och så The Twenty Tenors. 20 svarta killar som ofta är med och uppträder, det är sällan som alla 20 är med – ett genidrag egentligen. De är duktiga sångare och har mycket humor i sitt uppträdande.

Publiken i Sydafrika är något för sig, så uppmuntrande och uppskattande. Det är ett nöje att sitta i publiken och bara vara. Konserten var bra, vid flera tillfällen får publiken jobba också. Det börjar med ett ballongrace, första ballong som når taket. Sedan får man hålla reda på sin ballong – de trasslar gärna in sig. Vi skall också sjunga med i flera sånger.

Första akten är en ganska normal konsert, sedan blir det paus och alla går ut på gården där det serveras olika drycker. Fler ballonger och hattar köps in och när det börjar igen så har även orkester och kören klätt ut sig med hattar o annat. Publiken börjar kasta serpentiner, även över orkestern, men de spelar på insnärjda i dessa rullande färgglada remsor.

Kvällen avslutas med Pomp and Cirkumstaces och då sjunger vi förstås med och det kastas serpentiner som aldrig förr. Rena spindelnätet till slut. Det blir förstås da capo och sedan har man fullt sjå att ta sig ut ur detta trassel. En musikglädje som sitter i flera timmar …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *