Det bara fortsätter …

Jag som är icke-morgonmänniska vakande imorse – tidigt, utan klocka. Jag förstod inte riktigt var jag var, men hörde att maken var uppe och duschade. Mindes då att hyrbilen skulle levereras strax före kl 8, och att jag skulle vara i Camps Bay för att plocka upp en annan swea kl. 9.00. På denna timme skulle jag hinna vakna, duscha, tvätta håret, äta frukost och samla ihop de dokument som jag skulle ha med på mötet – för att vara på plats i Somerset West på en adress som jag aldrig besökt tidigare. Ha ha … lätt som en plätt …

Vi var på plats i Camps Bay kl 9.05 och styrde kosan mot Somerset West. På vägen skulle vi lämna maken på en vingård där svenskarna samlas varje onsdag för att spela boule. Han var klart först på plats. Vi åkte vidare mot den adress som stod på lappen och efter en tveksamhet så var vi på plats.

Vi hade ett bra styrelsemöte, som avslutades med en än bättre lunch, innan vi styrde kosan tillbaka till stan.

Det var partykväll i kväll också … En stor taxi som kunde ta åtta personer var beställd och vi var de första som skulle ansluta. När maken ringde taxibolaget femton minuter innan för att bekräfta så fick vi veta att bilen stod utanför porten och väntade – 15 minuter före utsatt tidpunkt. Vi lade på luren och då ringde telefonen igen, en swea, som varit på tillfälligt besök och som lånat vår ”plupp”, meddelade att nu var de på väg för att lämna tillbaka den. Ok, sa jag – vi ses vid taxin som står utanför porten.

När vi lagt på luren ringer en av deltagarna och meddelar att hennes maken inte kommit hem från golfen än och att hon själv precis kommit innanför dörren. Ingen fara sa jag, vi har säkert en minst kvart att komma till er.

Swean och hennes make kom med pluppen, men inte bara den – de hade rester av svensk mat med sig och fantastiska blommor, som tur hann de komma upp till lägenheten med allt. Vi var lite stressade och det stora avskedet – innan de skall åka tillbaka tillbaka till Sverige via Kruger Park och Victoria Falks – fick ske på gatan, där taxichauffören trodde att vi var gänget som skulle åka i bilen och han förberedde genom att öppna bakluckan.

Vi kom så småningom iväg till vårt mål i Hout Bay, via ett blåsigt Camps Bay. Vårdparet hade dukat uppför  en delikat ankomst med ”plockmat”, sedan blev det indisk mat – bara så gott! Taxin kom som förbeställt var, men en av deltagarna fixade så att vi fick en halvtimme längre tid på oss.

Väl hemma igen – vi tyckte att det var blåsigt här idag i Sea Point – peanuts – vi kunde sitta på balkongen en timme innan maken kröp i säng. Jag hamnade här, men nu skall jag försöka hitta sängen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *