Fötter, inget att skoja om …

Idag har jag ”skuttat” runt på stan. Det ser nog lite ut som om jag skuttar, eftersom jag alltid har så bråttom och det inte går i hop med att halta, så …

Jag har skämt bort mid själv lite idag. Men först var jag iväg på ett arbets EKG. Den som har gjort det vet att man får arbeta rejält. Allt var ok så jag bestämde mig att nu skulle jag belöna mig och ta hand om min stackars fot. Den, ja båda, behöver skor som kan stå emot kyla o vind och framför allt regn. Det duger inte att gå omkring i ”Foppatofflor” längre.

Jag har köpt nu skor. Två par, ett par på öppet köp. Det tog lång tid att prova ut, de flesta kunde jag inte ens få ner foten i om jag inte skulle tuppa lite under tiden. Men efter en lång stund så hade jag några alternativ att välja mellan.

Jag travade omkring i butiken och försökte verkligen hitta skor som jag kan gå normalt i – inte bara använda utsidan på foten. Det gjorde ont, ont – men det slutade med att jag hittade ett par sportiga walkingshoes, som det så käckt heter på svenska. GoreTex – så sköna, på den ”gamla” foten. Men helt ok på den nyopererade. Jag hittade också ett par mer normala vardagsskor ”Hästens” – trodde att det var en sängfabrikant, men det finns skor också som heter hästens.

De var som handsken på den ”gamla” foten, men inte så skön på den ”nya”. jag gick omkring och försökte ”hitta läget”. tillslut så satte kroppens eget ”morfin” in och smärtan mer eller mindre domnade bort. Jag fick löfte om att köpa dessa på öppet köp och prova mer hemma – helt ok. Det första paret tog jag på mig direkt när jag lämnade butiken.

Jag skuttar inte längre, utan nu trippar jag fram och fortsatte mot en sminkavdelning i stora varuhuset. Har i några år tänkt att jag skulle bli sminkad och köpa det sminket de använt, om jag tyckte att det blev bra. Nu blev det inte så som jag tänkt, jag fick stå upp och en vacker, trevlig ung dam penslade olika prover i mitt ansikte. När hon hittat rätt nyans så gnodde hon in ett puder med en mjuk borste och fixade till ansiktet. Jag tycket att det blev bra och verkade enkelt, så jag bestämde mig för att köpa. Priset var ungefär som på skorna, så jag drog ner lite på vad som var ”nödvändigt”

Så nu sitter jag här med två par nya skor – som i kväll inte ens var till att tänka på att försöka få ner min fot i. Ett sminkset, som jag inte riktigt kommer ihåg hur jag skulle sätta igång – man skall sticka hål med en nål, men hur många …

Nu försvinner jag  iväg till Dublin på några dagar. Jag tänker inte släpa på datorn, så jag återkommer inte här föränn tidigast söndag.

—————

I morgon, onsdag, är det en speciell dag. Då fyller dotterdottern Jenny 6 år. GRATTIS! Jenny – mormor tänker på dig …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *