Den 24 mars …

Den 24 mars, makens födelsedag. Han hävdar själv att det där med födelsedagar är inget att fira. Och åtskilliga födelsedagar har jag upplevt att vi firar inte om det inte är jämna år. Det har nu blivit en vana – stick i stäv med hur jag har vuxit upp och agerat efter.

Så i morse blev det ingen uppvaktning, enligt ”gällande” regler. Men vartefter dagen led så förstod jag att maken, trots allt, inte är så likgiltig inför födelsedagen, som han låtsats hittills.

Vi åkte ner till Waterfront, det börjar bli dags att handla hem inför hemresan. Vi är inga shopping kompisar, det går inte särskilt bra med oss tillsammans. Vi har totalt olika uppfattningar om i stort sett allt. Maken orkar inte ha en diskussion om jag skall köpa eller inte. Han säger helt enkelt ”Om det är vad du vill ha så köp”, eller ”Den där tycker jag inte om” – och det är nästan alltid då jag tycker om … Så vi har det inte särskilt trevligt när vi shoppar ihop. Tack o lov så finns det massor med ”Hörnor” där man håller med tidningar och den dryck man vill inta. Det kan bara vara kvinnor som kommit på dessa idéer … Så jag placerar jag maken på en av dem.

Idag blev det ”ny hörna”, där jag också deltog en stund. Det visade det sig att ett passagerarfartyg skulle lägga till. Det var assisterat av två bogserbåtar och det var mycket intressant att se hur de växelvis drog för att få fartyget till kaj. Så den lilla paus jag skulle ta – tog sin tid.

För att fira makens födelsedag så hade vi bokat en restaurang med en fantastisk utsikt och med mycket god mat. Jag nämnde för personalen att han fyllde år och när vi ätit färdigt så kom de in med en dessert tallrik med texten Happy birthday och med två levande ljus i varsin marsmallows. Så trots makens attidtyd till födelsedagsfirande, så tror jag att han var ganska nöjd …

img_3767.jpg

2 reaktioner på ”Den 24 mars …”

  1. Hej gratta gubben i efterhand man kan inte hålla reda på allla som fyller år för jag är jag är sjålv dår snart. Välkommen till sverige. kram Ulla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *