Olika mottagningar …

Idag har jag varit och tagit bort mitt bandage. Fick se såret, de tycker att det ser bra ut, men jag vet inte jag, så tjusigt var det inte. Dessutom verkar det som om jag ansträngt foten för mycket när jag gick hem, för det har läckt lite. Jag får sätta på mer tejp så att jag slipper se det, åtminstone i några dagar, så får vi se om det blir bättre.

Jag börjar nog bli ett vård fall nu eller ett fall för vården, hur man nu säger, springer ju titt som tätt till doktorn nu förtiden. Börjar bli riktigt familjär med väntrum och apoteksköer. Tidigare idag var vi iväg, maken och jag och tog HIV-test, krävs för visum till Sydafrika, men jag tycker nog att det inte är vi som utgör ett hot i den frågan. Det talade jag om för doktorn också, och han hummade med. Vi gick igenom samma procedur förra året också. Men han är nog glad för dessa obligatoriska prov eftersom vi måste gå till honom och betala 1000 kr per person – kontant. Då lyssnar han också på lungorna och hjärtat och tar blodtrycket. Kvitto fick vi också, visserligen onumrerat, sådant som man kan köpa i block i pappershandeln, och vi får desutom betala för blodtestet själva.

Eftermiddagen och kvällen har jag brottats med datorn, dvs inte datorn självt, utan mjukvarorna. Installerade min nya hårddisk, och det gick enkelt, jag lade över alla mina foton och några filmer. Sedan satt jag och kollade fotona så att allt fungerat och kommit med. Gick ur och tittade på annat och gick tillbaka för att lägga in fler – då finns det inget – mapparna är tomma … Men när jag tittar på utrymmet på disken, så har jag använt 45 gb, så det ligger där någonstans och skvalpar, men var. Det är en hemlighet.

Sedan kom en uppmaning om en säkerhetsuppdatering av ett av mina program, men, om jag gör det så blir jag av med Skype, tills de har kommit ikapp – eller hur det är? Jag vet varken ut eller in, varför är det så svårt det här med datorer å ena sidan, när det nu är så lätt å andra sidan …

img_1667.jpg
Vi tog med oss skott av hibiskus från SA i mars, det har vuxit med noll centimeter – men har nu sin första blomma. En till är på gång …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *