Fortfarande ovisst …

Det var fortfarande mulet, kallt o dimmigt. Det har regnat även idag. Vid några tillfällen tittade solen fram i några minuter – men vi har slagit köldrekord idag: + 14 grader – det var varmare i Sverige strax utanför Göteborg +18.

Sista maskinen med sängöverdrag gick idag. De vi hängde upp igår var fortfarande inte torra. Vi har levt med draperade stolar hela dagen och de får vara kvar över natten – förhoppningsvis torrt i morgon.

Har nu packat klart – dvs har inte stängt väskan, men allt finns där liksom smycken, mediciner, datorprylar osv. Bara ladd sladdar kvar.

Maken ringde ambassaden och fick veta att det kanske går flyg 10:e o 11:e, men om vi kan komma med har de ingen aning om i dagsläget.

Så vi får se om vi blir kvar över påsk. I så fall måste vi handla hem lite sill. Man har inlagd ättiksstark sill här, rollmops, men sist jag var i butiken fanns det inte så många burkar på hyllorna. Tror att judarna kanske äter det i samband med påsk – de äter sill i samband med jul – därför kan vi få tag i salt sill till jul. Lite potatis, ost och Husmans rågknäcke (har vi några skivor om inte maken ätit upp dem) – men det brukar gå att få tag i. En liten skvätt vodka finns och maken gör den godaste snapsen. Finns några öl i kylskåpet. Man har stängt ner all alkoholförsäljning under dessa veckor. I Sverige kan man köpa lättöl osv i matbutikerna – inte här.

Ja, vi ska väl hoppas att vi slipper – eller. Kanske trevligare att sitta här än i karantän i Tyskland över påsk …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *