Låånga väntetider …

Nu på morgonen har Svenska Ambassaden kommit med uppgifter om Lockdown och att vi ska registrera oss på svensklistan mm.

Maken och jag fyllde i alla uppgifter och skickade in. Det blev hux flux så mycket på allvar. Innan kunde man tänka att det är väl inte så allvarligt.

Vi trodde att vi skulle ha avresedag i morgon den 27 mars. Men, man ska stänga ner landet, dvs även flygplatserna. Vi försökte få information – inte lätt – vi var antagligen inte ensamma. Till slut ringde vi till Ethiopians svenska kontor på Arlanda. Där blev i omkopplade till Addis Abeba och en ung man som talade tydlig engelska tog hand om våra problem.

Vi undrade om planet skulle gå nästa dag, så såg det ut på Cape Towns information på flygplatsens Arrivals/Departures. Efter en lång stunds letande återkom han och sa att det gick inget plan. Bra, då visste vi det. Sedan skulle han hjälpa oss med biljetten – då var han borta ca 15 minuter och vi trodde att vi var bortkopplade. Det hände när vi kontaktade det första bolaget Condor – efter två timmar med en fruktansvärt skrällig musik blev vi bortkopplade . Bara att ringa om och lyssna på samma i ytterligare två timmar innan vi fick kontakt. Plötsligt var han där och hade ändrat biljetten till en öppen biljett. Ibland blir man lycklig …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *