Manualer …

Efter en natts sömn fungerade kroppen som ett stycke igen. Varmt … Snömos … Morgonte på altanen och lokaltidningen i datorn. Underbart att kunna sitta utomhus utan att frysa.

Tog fram manualen till den lilla, tunga maskin jag köpte igår. Var lite ivrig till o med. Tänkte att jag kanske kunde testa att tugga ner några kvistar innan värmen slog till. I förpackningen låg en liten plastpåse med olika skruvar. Man har väl satt ihop Ikea möbler sedan 60-talet. Slog upp manualen och läste igenom de fyra sidorna med obligatoriska säkerhetsförmaningar. Brukar hoppa dem, men eftersom det är en maskin jag aldrig kommit närheten av så …

Prickade av delar och skruvar, men det stämde inte alls. Hade en påse med helt annat innehåll. Letade  o letade i mina väskor om jag hade glömt en extra plastpåse. Var på väg över till sophuset för att se om den låg kvar i förpackningen jag lämnat kvar …

Ringde firmans kundtjänst, hamnade på plats nr 7 i kön. När jag avancerat till plats 6 tog jag med mig manual och plastpåse med det felaktiga innehållet och gick ner till maskinen. Misstänkte att något var fel, gick upp för backen igen och laddade ner manualen från nätet. Där stämde innehållet i min påse med informationen. Jag hade då avancerat till plats nr 5 men avbröt samtalet. Det blev i alla fall i ingen apparat monterad. Det var då för varmt. Temperaturen var 36–37 grader på altanen i skuggan och säkert lite mer i backen i solen.

Maskinen blir monterad viken dag som helst – dvs den dag temperaturen lägger sig normalt. Vi har några tropiska nätter att förvänta oss – liksom varma dagar. Jag älskar värme, men börjar känna att det finns gränser …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *