Regn …

Tidigt i morse vaknade jag av åskknallar och det ljuvliga ljudet av regn mot taket. Jag formligen skuttade ur sängen – hur smidigt det nu kan gå till då jag ligger innanför en fullvuxen karl. Men ur kom jag och hängde över mig en regncape – här skulle varje vattendroppe tas tillvara. När det kommer så kraftiga skurar så brukar tunnorna svämma över och det är bara gräset (numera jorden) som spolas bort.

Efter andra kannan konstaterade jag att skuren var över – tunnorna fylldes inte ända upp. Men det var ljuvligt att vara ute och det var blött och klafsigt. Vi fick ihop 11 mm.

Lycklig gick jag till sängs igen och somnade gott i några timmar för att vaknat till en tropisk, fuktig värme. Det blev ingen avkylning, bara fuktig värme – fortfarande 27 grader.

Jag bestämde mig för att åka till Strängnäs och möttes av en lägenhet med temperatur på 31 grader – den har nu sjunkit till 30 grader, trots ”korsdrag” – det är obefintligt, totalt vindstilla. På balkongen var det drygt 35 grader. Luften är väldigt fuktig och vi får se om tvätten jag tagit med hinner torka i denna tropiska, fuktiga värme.

Jag klagar egentligen inte – jag gillar värme, allt är så mycket enklare – men det är lite svårt att fungera …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *