Det vill gärna bubbla över …

Om:

Hur vi försöker hantera vardagen i den extrema värmen och torkan.

Månen som lyste upp vattnet när den var nästan full – för att inte märkas när det var månförmörkelse igår och hur den just nu flödar över vattnet med sitt ljus.

Hur vi kollar alla vädersajter och spanar efter regn, lyssnar o tittar på alla väderrapporter på radio/TV. Hur vi blir lovade att det kanske kommer en åskskur. Vi förbereder med att ta in dynor, flytta känsliga växter osv. Det kommer inte – regnet.

Idag skulle vi få åskskurar, vi bestämde att vi skulle passa på att handla när det inte var så varmt – det blev bara 27 grader. Innan vi lämnar ön drar vi naturligtvis ur TV-antenn + elförsörjning, router, dator och stänger av vattenpumpen. Alla dynor och el kopplingar förs i säkerhet.

När vi var på väg hem fick vi några prickar på vindrutan och när vi lastade av på bryggan blev där några prickar. Det enda detta förväntade regn åstadkom var att vi fick betydligt fuktigare luft vilket gjorde tillvaron än mer ansträngande. Jag mätte upp 37 grader + på altanen. Det finns bara en plats på tomten där vi kan komma undan den värsta värmen och där vi ibland kan känna att luften rör sig – hammocken … Där har jag tillbringat de två senaste dagarna …

Egentligen gillar jag värme, vi har bott i länder med betydligt högre temperaturer – skillnaden var AC. Där gick man in om det blev för varmt. Det som är tråkigt är att vi inte vågar vattna våra växter. Det är vattningsförbud på fastlandet, men här ute på ön gäller det att behålla sötvattnet i brunnen, att vara mycket restriktiv med vilka växter som ska ha chansen att överleva. Tufft med tanke på att jag en gång i tiden har valt ut dessa tappra som nu står där som dåliga kopior av sig själva.

Nu ska jag lägga mig, om det stämmer med prognosen så ska vi få regn i ottan. Då gäller det att vara alert och springa med vattenkannor – om vatten tunnorna fylls – att det inte bara svämmar över …

Jag har nu lärt mig hur jag får över mina bilder från ”himlen”, men det tar tid – får komplettera i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *