Samma, samma …

Jag skulle kunna kopiera in texten från förra inslaget. Det är fortfarande över 30 grader plus på dagarna. Hjärnan fungerar inte, inte kroppen heller – fast man säger att det ska bli lättare med en stel kropp när det är varmt. Lögn, kanske kroppen fungerar bättre, men man kan inte känna efter eftersom man inte orkar göra något.

Svågern, en arbetsmyra, är här och han arbetar på som om det inte vore varmt alls. Vi andra är jättenervösa för att han ska få värmeslag. Det var dags för en drinkpaus och av en slump hamnade han i hammocken. Det var bra för han slumrade till en liten stund. Det var säkert 40 grader vid husväggen där han snickrade.

Just nu sitter jag själv på en altan som är behagligt skön – rena drömtemperaturen – kortärmat, barfota och härligt ”sval” luft runt huvudet. Det märks att vi passerat midsommar, det är ingen kvällssol, men en underbar – fortfarande ljus kväll. Så underbart efter en helt sanslöst varm dag – igen. Vi har nu haft extremt varma dagar i ca tre veckor, så som vi alltid drömt om i vårt land där det inte är självklart med sol och värme även om det står sommar i almanackan. Något som vi i bästa fall får uppleva någon dag på sommaren – om ens det.

Syster, svåger och hund kom precis tillbaka från badstranden dit man gått för att svalka av – i första hand hunden – men det blev också egna dopp. Det är jobbigt för hunden i vår varma backe – trots kylväst och kylmatta att sova på. Kylvästen är en fiffig uppfinning, en väst av ett absorberande material som blöts ner och som sedan kyler medan vattnet dunstar. Det kanske man skulle uppfinna för människor, kanske redan finns …?

Det har gått en stund och syster o svåger har dragit sig tillbaka, maken slocknade för några timmar sedan, och jag sitter ensam här i mörkret och njuter. Det är lite som afrikansk natt, skillnaden är att när jag kommer inomhus så är värmen fortfarande där, ingen AC som reglerat kylan, tvärtom – isolerade väggar som behållit den extrema värmen.

Man ska inte klaga …

PS. Har nu försökt redigera bilden på den lilla vovven ett flertal gånger, men det blir bara fel, ger upp.

Vår gräsmatta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *