Ljuvliga natt …

Klockan har passerat midnatt. 00.20 säger datorns klocka.  Det är mörkt, stor skillnad mot förra veckan. Himlen är  nu nästan svart och jag kan skymta några stjärnor. Det som är ljuvligt är att det går att andas, hela kroppen känner av den underbara luften.

Så var det inte för några timmar sedan.
Redan vid frukost hade vi 31C+. Jättemysigt, rena drömtemperaturen för svensk sommar i semestertider – om du inte behöver fungera utan bara njuta. Vi skulle handla idag.

Temperaturen på parkeringen var 36 C +. På ön var det 32 när vi bar kassar och bräder upp för berget. Jag lovar, det är ingen barnlek att bara andas.

Det sägs att man ska kunna gå ner i vikt om man hänger på sig en ryggsäck och bär extra kilon. Att kroppen känner av vikten.  Om det var sant skulle det inte vara mycket kvar av maken och mig idag – med alla kilon vi bär  med oss till ön – men, kilona sitter där de satt innan …

Detta skriver jag ute på altanen i mörkret – det märks redan stor skillnad mot midsommar. Himlen är nu mörk. Luften/temperaturen är ljuvlig. Men jag ska flytta inomhus – det är en mygga som besvärar mig. Låter fånigt – jag vet – jag, som har ett förflutet i Hälsingland. Men det hjälps inte – en mygga är en mygga för mycket …

Halvvägs …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *