Vår … ?

Så sitter jag här igen på ön. Vägen hit har gått via kusinen – som ställde upp med nattlogi. När vi satt där i morse var både maken och jag tveksamma till att åka till hit. Det for snö i luften.

Vi bestämde oss för att åtminstone åka ut och ösa båten, när vi nu var så nära.

Vi åkte och provianterade det mest nödvändiga, om vi skulle ändra oss och åka över till ön. När vi parkerade utanför butikerna började det hagla …

När vi kom ut igen sken solen och vi körde till bryggan, solen sken fortfarande. Vi bestämde oss för att åka över. Det har aldrig varit så lätt tidigare. Visserligen var det en del vatten i båten, men vi slapp välta jollen, dra ner det i vattnet och ro över. Det hade sonen och sonhustrun gjort förra helgen och sedan hade de sjösatt den stora båten. Efter vi öst den var det bara att starta motorn och köra över – vilken lyx.

Ja, sonen med familj har varit ute i helgen – trots vädret – och fått båten i sjön, satt igång värmen i huset och burit ut trädgårdsmöblerna. Allt ”bråte” som ställs upp innanför balkongdörren inför vintern var utburet och det var nästan som ”vanligt” igen.

De hade till o med lämnat lite dricksvatten – vilket vi totalt glömt bort.

Vi fick bråttom från bryggan, hur bråttom vi kan ha med våra leder, men det började ramla ner snökorn från himlen och svarta moln förebådade inget roligt väder. När vi var uppe vid stugan – mer som vrak än levande varelser – det är så varje år när vi kommer. Inte nog med att vi ska ta vår egen vikt uppför trapporna, vi bär på minst 20 kg extra var.

Vi grejade det och solen kom fram och belönade oss. Vi kunde sätta oss i trädgårdsmöblerna som var framställda – mer lyx. Sonhustrun hade dessutom planterat två krukor med penséer som stod på altanen.

De hade dessutom lämnat värmen på så vi startade med ca 15 grader varmt i stugan – trots kylan som varit den sista veckan. Känner dåligt samvete när jag tänker på vilken temperatur de startade på. De hade dessutom inte tillgång till vatten. Det har vi nu. Allt fungerade – peppar, peppar och vi här även varmvatten.

Men allt de förberedde förra helgen var guld värt för oss …

Har tagit fina bilder på bl.a. gullvivorna som vågat sig upp i kylan – men nu ville inte uppladdningen fungera igen. Får se om jag fixar det i morgon …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *