Ikapp …

I går försökte vi beställa sill inför föreningens julmiddag. Det gick inte så bra, tror jag. Vi skulle komma tillbaka idag, söndag, så skulle managern vara där mellan 10 och 12. Men jag bestämde att jag inte skulle gå dit idag – det är ganska långt bort. I morgon ska jag dit ändå och då är det måndag. Vi får hoppas att den lilla damen, som tog emot vår beställning, har framfört den. Men, jag behöver inte sillen förrän på torsdag – så de har tid att skaffa den.

Det blev en dag med mina kokböcker istället. Maken tyckte jag var urtråkig och tog en promenad ensam. Själv kröp jag ihop i soffan, med en kopp kaffe iklädd långbyxor och kofta. Det är kyligt i CT just nu. Det var nere i 12 grader i natt – maken har koll på sådant där.

Jag har sedan vi kom hit varit på väg att planera en veckomatsedel – blir ju aldrig av. Kommer bara till måndagen – sedan tröttnar jag. Men nu har jag bestämt att det ska bli av. Blir så slarvigt annars och något i sista minuten … Är klar fram till o med fredag, utom luncherna. De är knappast någon idé att planera – de blir som de blir. Och blir det lagad mat som det ska på kvällarna så blir det rester över och löser sig den vägen.

Idag blev det enkelt, pannbiffar med spenat stuvad med Philadelphia ost. Maken skojar alltid att han jämt får spenat, men det får han inte. Idag blev det i alla fall så och han måste visa sitt missnöje och lämna en (!) tugga kvar på tallriken. De övriga var tydligen ätliga …

En annan sak på min agenda, som inte heller blivit av sedan vi kom ner, blev av ikväll. Ett härligt, behövligt fotbad. Nu känns fötterna som ljuvligt mjuka barnrumpor …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *