Sista sommardagarna …?

Det har nu gått ytterligare några dagar och jag är tillbaka på ön. Maken har varit i stan och besökt Flygets dag på Gärdet tillsammans med några gamla vänner. Jag har haft min kusin här ute och vi har haft några härliga dagar som började med en tur i svamskogen. Inte så mycket svamp som vi hoppats på, men soppar, kremlor och några gula kantareller blev till en delikat förrätt som åtföljdes av kräftor.
Kvällen var ljuvlig och vi parkerade oss på altanen – det är faktiskt mysigt med varma, mörka kvällar. Jag tände fotogenlamporna och vi blev sittande och smuttade på vin och andra drycker – bl.a. te ;-). Vilken underbar kväll, med gnistrande stjärnhimmel som övergick i småtimmar – ja, nästan morgon, innan vi kom i säng.
Dagen efter fortsatte vi att sitta på altanen – vädret var fortfarande så härligt och vi var så tacksamma att vi inte behövde gå ut i svampskogen.
Nu har kusinen åkt hem och maken är tillbaka. Jag har precis varit ut på altanen och kvällen är skön, men lite blåsig. Vet inte om det blir en kopp kvällste där ute eller om den skall intas inomhus.
Allt nu är nu grönt igen efter torkan, utom några få buskar och träd. Gräset växer som aldrig förr.
Hade lite problem med att få in bilderna sist, två av dem kom aldrig med. I helgen har jag gått omkring med kameran hela tiden, men den kom aldrig fram – jo, när kusinen skulle åka hem …
Här får maken ro våra gäster tillbaka, motorn är hos "båtdoktorn" ...
Här får maken ro våra gäster tillbaka, motorn är hos "båtdoktorn" ...
Ett glatt gäng i Trosa ...
Ett glatt gäng i Trosa ...
Kusin på väg hem ...
Kusin på väg hem ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *