Kategoriarkiv: Allmänt

Slappt …

Har inget att skriva om idag, har suttit på balkongen hela dagen. Tittat på några fotokurser och broöppningarna. Hoppats på mulet väder och när solen sken dragit för gardinerna och fällt upp parasollet. Det kom en kort skur. Nu har solen gått ner och det är underbart skönt, men jag ska se min favoritdeckare – Poirot …

Samma vy hela dagen …

Nybörjarfel …

Nu gjorde jag samma misstag som jag gjorde här i början av min dagbok för många år sedan. Jag skrev min text direkt här – och naturligtvis gjorde jag ett misstag och texten försvann.

Ska försöka hitta texten imorgon, eller återskapa den – ha, ha, riktigt roligt skrivet med tanke på min intolerans mot värmen.

Jag går till sängs nu, hur ljuvligt det än är just nu på altanen.

Samma, samma …

Jag skulle kunna kopiera in texten från förra inslaget. Det är fortfarande över 30 grader plus på dagarna. Hjärnan fungerar inte, inte kroppen heller – fast man säger att det ska bli lättare med en stel kropp när det är varmt. Lögn, kanske kroppen fungerar bättre, men man kan inte känna efter eftersom man inte orkar göra något.

Svågern, en arbetsmyra, är här och han arbetar på som om det inte vore varmt alls. Vi andra är jättenervösa för att han ska få värmeslag. Det var dags för en drinkpaus och av en slump hamnade han i hammocken. Det var bra för han slumrade till en liten stund. Det var säkert 40 grader vid husväggen där han snickrade.

Just nu sitter jag själv på en altan som är behagligt skön – rena drömtemperaturen – kortärmat, barfota och härligt ”sval” luft runt huvudet. Det märks att vi passerat midsommar, det är ingen kvällssol, men en underbar – fortfarande ljus kväll. Så underbart efter en helt sanslöst varm dag – igen. Vi har nu haft extremt varma dagar i ca tre veckor, så som vi alltid drömt om i vårt land där det inte är självklart med sol och värme även om det står sommar i almanackan. Något som vi i bästa fall får uppleva någon dag på sommaren – om ens det.

Syster, svåger och hund kom precis tillbaka från badstranden dit man gått för att svalka av – i första hand hunden – men det blev också egna dopp. Det är jobbigt för hunden i vår varma backe – trots kylväst och kylmatta att sova på. Kylvästen är en fiffig uppfinning, en väst av ett absorberande material som blöts ner och som sedan kyler medan vattnet dunstar. Det kanske man skulle uppfinna för människor, kanske redan finns …?

Det har gått en stund och syster o svåger har dragit sig tillbaka, maken slocknade för några timmar sedan, och jag sitter ensam här i mörkret och njuter. Det är lite som afrikansk natt, skillnaden är att när jag kommer inomhus så är värmen fortfarande där, ingen AC som reglerat kylan, tvärtom – isolerade väggar som behållit den extrema värmen.

Man ska inte klaga …

PS. Har nu försökt redigera bilden på den lilla vovven ett flertal gånger, men det blir bara fel, ger upp.

Vår gräsmatta …

Söndag morgon…

Trots att jag är pensionär är det något särskilt med söndags morgnar. Då vill man såsa lite extra och mysa. I morse talade vi om att Owe gått vidare till finalen och lite om hans musik genom tiderna. Det ledde till att jag ville lyssna till ”Titta, Titta ” igen. Hur suveränt är det inte nuförtiden att man knappar in det man vill se och höra så kommer allt upp på YouTube. När jag glatt flinande lyssnade på låten igen konstaterade jag att jag kan i stort sett hela texten utantill. Men det borde jag så ofta som jag lyssnade på den under mitt sjunde levnadsår.

I den sången sjunger han tillsammans med Ulla-Bella (Fridh) – vi är nog den sista generationen som vet vem hon är. För senare generationer är det en figur i Solstollarna och den karaktären har inget med vår Ulla-Bella att göra. På söndagarna sändes ett program där hon medverkade. Det var i min lilla värld ett supermodernt program, även om jag tyckte att Ulla-Bella var lite för ”omodern” och hade ”prillig” frisyr.

——————–

Har kopierat in från Wikipedia:

Söndagsbilagan var ett svenskt TV-program som bestod av både underhållning och nyheter. Programmet var något av en föregångare till magasinsprogrammen som blev allt vanligare på 1970-talet.[1]

Programmet sändes under perioden 1960 till 1962 med Jan Gabrielsson som programledare. Andra fasta medarbetare i rutan var Ulla-Bella Fridh, Svenerik Perzon och Gösta Knutsson.[1]

I Söndagsbilagan ingick inte bara nyheter, upplästa av Olle Björklund, och väderprognoser utan även lekar, pyssel och fickrevy. Fickrevyn författades av Edvard Matz, Åke Edin och Åke Söderqvist under pseudonymen Edvard Edqvist.[1]

Programmet sändes från Villa Lyran i Stockholm.[2]

——————

Tillbaka till Owe och YouTube. När vi lyssnat på ”Titta Titta” fortsatte det med andra kära låtar. Vi lät datorn stå på och lyssnade på det som kom. Vi hade en trevlig stund med dessa roliga texter.

I kväll var vi bjudna på middag och nu sitter jag här igen med alldeles för mycket god mat i magen. Som avslutning blev det semlor – kan ni fatta? Semlor här i Sydafrika – jättegoda dessutom …

Tänkte att vi ska fira Owe lite och köra dagens Owe. Här kommer den första: Titta Titta

(Tänk er texten ur en sjuårings perspektiv)

 

Paternoster …

Kvällen är läggdags för länge sedan för de flesta – även för mig. Vi har bilat hit idag, vinden tjuter utanför fönstren – men den höll sig i skinnet och vi kunde inta en njutbar måltid på ”vår” restaurang på stranden. Nu ska jag grotta ner mig i dunkuddarna och somna till vindens tjut – ganska häftigt när man är i säkerhet innanför stadiga väggar …